Fellesprosjekt 1031

Læringsmål

Studentene skal tilegne seg erfaring og ferdigheter i å planlegge, gjennomføre og utrapportere et større prosjekt hvor de selv velger tema de ønsker å fordype seg i.

  • Arbeidet med prosjektet skal gi reell idrettsadministrativ erfaring. Gjennom prosjektet skal studentene knytte kontakter med ulike samarbeidsledd og det er et mål at slike samarbeidsrelasjoner skal videreutvikles i en framtidig arbeidssituasjon for studentene.
  • Studentene skal tilegne seg erfaring i å etablere et team, fordele ansvar og oppgaver på medlemmene av teamet og etablert et eget prosjektkontor.
  • I emnet skal studentene også gjennomføre en praksisperiode som skal gi mulighet til å anvende kunnskaper, ferdigheter, teorier, metoder og modeller tilegnet gjennom studiet. Det vil si at praksis skal gi en inngående mulighet til innføring i organisasjonens virksomhet og funksjon og skal således fungere som et viktig bindeledd mellom den teoretiske forståelse av de fagene som inngår i Idrett, administrasjon og ledelse II og det idrettsadministrative felt.

Innhold

Emnet skal omhandle aktuelle problemstillinger knyttet til området idrett, kroppsøving, fysisk aktivitet og friluftsliv, i dag og i framtida, i et samfunnsvitenskapelig perspektiv. I arbeidet med prosjektet og praksis skal studentene søke å utvikle samarbeid nasjonalt med aktuelle organisasjoner, institusjoner eller bedrifter som arbeider med temaområdet de har valgt.
Prosjektet skal også ha et internasjonalt, sammenliknende perspektiv. Det vil blant inngå en studiereise der studentene velger reisemål med bakgrunn i tema i prosjektet.

Organisering

Undervisning, praksis, studentarbeid individuelt og i team, veiledning, studiereise, seminar og skriftlige rapporter. Det enkelte studentkull er selv ansvarlig for hele prosjektet: valg av tema, problemstillinger, fordeling av ansvar og oppgaver i teamet, organisering av samarbeid med andre, studietur til utlandet og planlegging og gjennomføring av et seminar (Telemarkskonferansen). Resultatet av prosjektarbeidet skal formidles gjennom et seminaret og dokumenteres i en skriftlig rapport.

Praksisperioden kan legges til både offentlige og private institusjoner innenfor idretts- og friluftslivsforvaltning. Praksisperioden skal brukes til selvstendig arbeid med en konkret og avgrenset sak eller et prosjekt med 3-4 ukers varighet. Praksissted og tema/problemstilling skal være godkjent av høgskolen på forhånd. Praksisperioden er lagt til januar.

Vurderingsformer

  • Felles innlevering av rapport fra studietur og seminar. Bestått/ikke bestått.
  • Innlevering av praksisrapport. Bestått/ikke bestått
  • Innlevering av felles rapport fra Fellesprosjekt. Bestått/ikke bestått.

Alle tre innleveringer må være bestått for å bestå emnet.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Carl-Magnus Nystad <Carl-Magnus.NystadSPAMFILTER@hit.no> - 02.03.2007