Fordjupningsidrett 1103

Læringsmål

Fordypningsidretten er en praktisk-teoretisk fordypning som skal gi mulighet til å konkretisere studiets målsettinger og lærestoff med tanke på coaching, veiledning og instruksjon i en valgt idrett. Studentene skal anvende faglitteratur, forskning og praksiserfaring for å drøfte og utvikle funksjonell og helhetlig trening i sin idrett.

Innhold

Det gis tilbud om fordypningsidrett i

  • Langrenn
  • Basistrening
  • Fotball
  • Telemarkkjøring
  • Leik, dans og drama
  • Basketball
  • Volleyball
  • Annet (forutsetter at det er praktisk gjennomførbart ved HiT, Bø)
  • Det kan søkes om spesiell avtale vedrørende annen idrett via særforbund

Studentene følger samme fordypningsidrett gjennom hele studieåret.

Søkere til trenerstudiet velger inntil tre fordypningsidretter i prioritert rekkefølge. De fire idrettene som har flest søkere, vil utgjøre det endelige tilbudet av fordypningsidretter. Det gis maksimalt ett tilbud under ”annet”. Det må minimum være seks søkere til en fordypningsidrett dersom denne skal kunne tas i betraktning. Dette gjelder ikke spesiell avtale via særforbund.

Totalt tilbys inntil 30 studieplasser på trenerstudiet. Det kan imidlertid tilbys fem ekstra plasser til spesiell avtale via særforbund. Spesiell avtale i idretter hvor HiT ikke har spesialkompetanse, har som forutsetning at aktuelle særforbund og organisasjoner bidrar med ressurser og kompetanse til undervisningen og evalueringen.

Studieåret 2006-2007 tilbys fotball, langrenn og basistrening. I tillegg tilbys særavtale for tre studenter som velger telemarkskjøring.

Studenten skal få en egenopplevelse av sin valgte idrett, og gjennom praksis og teori tilegne seg egenferdighet, erfaring, kompetanse og kunnskap om sin valgte idrett. Det legges vekt på at studenten skal bevisstgjøres på hvordan han/hun tenker, handler (praksis) og lærer relatert til sin idrett. Observasjon, analyse og kritisk refleksjon av både egenferdighet og læring er viktige elementer i kurset.

Organisering

5 timer pr uke i høst- og vårsemesteret.

Emnet vil veksle mellom lærerstyrt og studentstyrt undervisning. Det vil også veksle mellom individuell undervisning og gruppeundervisning, både innenfor samme fordypningsidrett og på tvers av valgt fordypning. Studentene skal gjennomføre 60 timers praksis i løpet av høst- og vårsemesteret. Praksis må være godkjent før studenten får stille seg fram for sluttevaluering i vårsemesteret.

Vurderingsformer

Individuell praktisk-metodisk eksamen i vårsemesteret, med påfølgende muntlig der studenten eksamineres i forhold til gjennomført økt og forsvarer pensum i faget.

Studentene må ha 80 % deltagelse i fordypningsidretten for å framstille seg for praktisk-metodisk eksamen. For studenter som er inne på særordninger blir det for hver enkelt student laget egne avtaler.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Carl-Magnus Nystad <Carl-Magnus.NystadSPAMFILTER@hit.no> - 05.03.2007