Idrettsplanlegging og tilrettelegging 1020
Læringsmål
Målet med faget er å gi studentene innsikt i ulike måter å tilrettelegge og planlegge for idrett og friluftsliv.
Innhold
Studiet tar for seg de vanligste typer idrettsanlegg/areal, nærmiljø og friluftsområderUtforming og tilrettelegging vil bli drøftet ut i fra tanken om flerbruksprinsippet eller prinsippet om idrett og friluftsliv for alleTeorier om planlegging er sentralt i kurset.
Aktuelle emner vil blant annet være:
- lover og retningslinjer ved planlegging av idrett og friluftsliv
- planlegging, vurdering og tilrettelegging for fysisk aktivitet i nærmiljø, blant annet ulike friluftslivsområder, skoleanlegg, ulike idrettsanlegg/areal, turtrim - og lysløyper
- strategisk planarbeid, delplan for idrett og friluftsliv
- anlegg og utstyr for ulike grupper
- IKT-systemlære (FIAS), idrettsanleggsregister (KRISS), system, drift og saksbehandling.
Organisering
Omlag 3 timer i uka i to semesterForelesninger, obligatoriske befaringer, oppgaver med veiledning.
Arbeidsformen er først og fremst forelesninger. Prosjektarbeid i grupper med forslag på skissemessige ideløsninger for praktisk tilrettelegging av ute og innendørsareal blir også vektlagt. I tillegg er befaringer en sentral arbeidsform, hvor studentene får anledning til å oppleve hvordan ulike idrett, friluftsliv og nærmiljø er tilrettelagt. En forsøker å kombinere praksis og teori sterkt i kurset.
Obligatoriske gruppe og individuelle oppgaver i løpet av semesteret vil bli vurdert til bestått/ikke bestått, evt karaktersatt.
Vurderingsformer
4 timers skriftlig individuell eksamen i teoridelen på høsten, 5 dagers gruppeeksamen om våren. De to delene teller likt ved utregning av samlet sluttkarakter.
Ved ekstraordinær eksamen (kontinuasjon) skal studentene bare gå opp i den eksamen som han/hun har strøket i.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Carl-Magnus Nystad <Carl-Magnus.NystadSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Webmaster HiT - 31.10.2006