Naturguiding og reiseliv I 4213

Læringsmål

Studenten skal få en praktisk og teoretisk innføring i utfordringer og muligheter knyttet til bruk av naturen som opplevelsesarena i reiselivet. Det er et mål å vise hvordan ulike fagfelt kan bidra i utviklingen av naturbaserte reiselivsprodukter. Etter endt kurs skal studenten ha økt forståelse for hvordan naturen kan inngå i et opplevelsestilbud til reisende og teknikker og metoder i formidlingen av natur.

Innhold

Sentrale tema for samlingene:

  • Reiseliv og opplevelsesturisme
  • Naturessurser, økologi og landskap
  • Bærekraftige opplevelser og forvaltning
  • Formidling og guiderollen

For å lage gode og bærekraftige opplevelsestilbud i naturen kreves kunnskap om reiseliv, naturressurser og arealforvaltning. I tillegg er evnen til formidling og veiledning svært viktig. Gjennom kurset vil man få innblikk i mulighetene og utfordringene ved å bruke naturen som reiselivsprodukt. Det blir lagt stor vekt på å belyse fagfeltet både i et nasjonal og internasjonal sammenheng.

Studentene vil gjennom praktiske oppgaver få øvet seg i formidling og teknikker i guiderollen, og samlingene vil være viktig arena for dette.

Organisering

Emnet organiseres som obligatoriske samlinger. Samlingene gjennomføres dels ved HiTs lokaler i Bø og eksterne lokaler med overnatting. På samlingene vil undervisningen variere mellom presentasjon av fagstoff, uteundervisning, gruppeøvinger og innspill fra aktører og andre innenfor det naturbaserte reiselivet. Studentene skal i grupper jobbe med en prosjektoppgave knyttet til naturopplevelser i reiselivet.

Vurderingsformer

Det blir gitt karakterer på to delprøver: En prosjektoppgave med muntlig framføring utgjør 40% av endelig eksamenskarakter. Den andre delprøven er en skriftlig individuell sluttprøve (4 timer) som teller 60%. Begge delprøvene må være bestått.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Gunhild Haugen <Gunhild.HaugenSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av  - 06.02.2007