Reisemålsutvikling 5404

Læringsmål

Hovedsiktemålet med emnet er å få fram særtrekk ved ulike typer reisemål og viktige element som må til for å lykkes med utviklinga av reisemål. Emnet skal videre gi en innføring i geografiske informasjonssystem, og synliggjøre med ulike eksempler hvordan dette kan bli brukt som redskap for reiseplanlegging og destinasjonsvisualisering.

Innhold

Emnet skal gi studentene en grundig innføring i ulike problemstillinger knyttet til reisemåls-/destinasjonsutvikling. En vil se på ulike typer reiselivsdestinasjoner og viktige element i utviklinga fram til i dag. Natur- og kulturarv som grunnlag for å utvikle reisemål er et viktig delemne. Blant annet vil storbykultur bli tatt opp som tema. Utvikling av komplementære produkt vil stå sentralt, og en vil særlig legge vekt på destinasjonene og samspillet mellom private og offentlige aktører. Det vil også bli en innføring i nye kommunikasjonsformer mellom reselivsprodukter og reiselivsmarkeder. Konsekvenser av destinasjonsutvikling for lokalsamfunn vil bli drøfta. Geografiske informsjonssystem (GIS) vil bli introdusert gjennom teori og øvinger. Studentene blir gjort kjent med aktuelle databaser på Internett for å få en forståelse av hvordan disse kan være nyttige i reselivssammenheng.

Organisering

4 time pr uke i gjennomsnitt i høst- og vårsemesteret. Undervisninga vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarprega undervisning, prosjektarbeid, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og skriftlige rapporteringer/innleveringer. En del av øvingene vil være på PC (GIS).

Vurderingsformer

Mappeevaluering med ett individuelt arbeid (15 %) og to gruppeoppgaver (15 % og 10 %). Den første av de to sistnenvte vil være innenfor GIS. Emnet blir avslutta med en skriftlig individuell eksamen, 5 timer (60 %). Alle delprøver må kvalifisere til "bestått".

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 26.04.2008