Biogeografi 10BIOGEO
Læringsmål
Ved fullført studium skal studenten ha tilegnet seg sentrale kunnskaper i plante- og dyregeografi. Studenten skal kunne dokumentere særlig dyptgående kunnskap om Middelhavsregionen som er fordypningsområde i emnet. Videre skal studenten kunne dokumentere kunnskaper om jordas klimasoner og hvordan klimaet innviker på plante- og dyregeografien. Studenten skal få erfaring med og dokumentere ferdigheter i biologisk feltarbeid.
Innhold
Emnet biogeografi tar opp vegetasjonssoner, florariker, arktisk flora og fauna, vern av biologisk mangfold, vern av kulturlandskap, generell plante- og dyregeografi, planteliv, dyreliv og naturvern i Middelhavsområdet. 7 dagers feltkurs til Mallorca der en studerer vegetasjonstyper, naturreservater, landskapsvernområder og kulturlandskapet. Det vil bli
lagt en betydelig utvidet omtale av emnet i rommet Bi 3 og Bi 4 på Classfronter.
Arbeidsformene vil veksle mellom forelesninger og selvstudium med nettbasert veiledning og muligheter for samarbeid mellom studenter på Internet ved hjelp av Classfronter (LMS). Obligatorisk feltarbeid i forbindelse med feltkurset til Mallorca.
Organisering
Undervisningen og veiledning i emnet er lagt til vårsemesteret som avsluttes med en skriftlig eksamen I modulen inngår et obligatorisk feltkurs til Mallorca(fordypningsområdet). Feltkurset blir avholdt i slutten av april. I tilegg inngår et biogeografisk prosjektarbeid. Modulen er godt egnet for fjernutdanning via Internet. Feltkurset til Mallorca er obligatorisk også ved fjernutdanning.
Vurderingsformer
Den avsluttende vurdering skal gi en sammenfattende karakter etter gradert skala. Karakteren fastsettes på grunnlag av individuell skriftlig eksamen på 4 timer. Feltkurset må være godkjent for at studenten skal kunne avlegge eksamen.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Kjetil Tømmer <Kjetil.TommerSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 20.09.2008