827 Trener IV-utdanning, volleyball/sandvolleyball
Målgruppe og opptakskrav
Studiet er lagt opp for personer som daglig fungerer som volleyballtrenere på enten barne- eller ungdomsnivå, elite volleyball eller elite sandvolleyball.
Alle studenter som tas opp må ha generell studiekompetanse eller realkompetanse som tilfredsstiller opptakskravene til høyere utdanning.
For å bli tatt opp på studiet er det i tillegg krav om at studentene må ha et trenerengasjement. Trenerengasjement blir vurdert i opptaket iht. studentens ”Volleyball CV”.
I tillegg må minst ett av disse kriterier være oppfylt for å få opptak til Trener IV utdanningen:
- Kandidater med trener 3 lisens i volleyball eller sandvolleyball.
- Kandidater som har erfaring som spiller på internasjonalt nivå i enten innendørs volleyball med minst 25 landskamper eller sandvolleyball med minst 25 World Tour turneringer.
- Kandidater som har trenererfaring fra elitelag eller internasjonalt nivå.
- Studenter som har avsluttet trenerstudiet med sandvolleyball fordypning.
Mål for studieprogrammet
Gjennom emnet stimuleres studentene til praktisk-teoretisk forståelse, refleksjon og utvikling av egen trenerrolle i eget praksisfelt.
Trenerpraksis står sentralt i studiet. Det legges vekt på at studenten skal bevisstgjøres i forhold til hvordan han/hun tenker og handler i trenerrollen. Observasjon, analyse og kritisk refleksjon over faglige tema, egen trenerrolle og eget praksisfelt er derfor viktige elementer i studiet. Det er et mål at studiet vil gi økt kompetanse hos trener og dermed gi bedre tilrettelagt treningshverdag og konkurransesituasjon for volleyballutøverne.
Videre studiemuligheter
Studiet kan inngå i en selvkomponert bachelor.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Emneoversikt:
|
Studiet er delt inn i 4 emner. Hvert emne går over ett semester og inneholder to samlinger, en praksis periode og rapport skrivning.
Arbeids- og læringsformer
Studiet er lagt opp som et møte mellom praksis og teori, der praksis og teori blir tett vevd sammen. Studentene vil møte arbeids- og undervisningsformer som inkluderer teoriforelesinger, praktisk pedagogisk undervisning, ”casejobbing”, trenerpraksis, egenstudie, oppgaveskriving, studentinnlegg, og nettbasert veiledning.
Mellom hver samling skal studentene avvikle trenerpraksis. Her skal innholdet i hver modul implementeres i egen klubb eller lag. Det vil bli obligatoriske hjemmoppgaver relatert til pensum, egen trenerpraksis og observasjonspraksis. Disse oppgaver skal danne bakgrunn for studentinnlegg og vil også bli brukt til casejobbing ved samlingene.
Et mål er å utnytte resursene i studentgruppen i undervisningssammenheng. Studentene vil bli brukt som innleggsholdere og opponenter for medstudenters innlegg.
HiT bruker det elektroniske, nettbaserte læringssystemet Fronter. Det er en forutsetning at alle studenter bruker dette. Alle får en kort introduksjon i bruk av Fronter på første samling
Vurderingsformer
Studiet inneholder følgende vurderingsformer: 80 % obligatorisk deltakelse, skriftlig vurdering, muntlig presentasjon og praksis. (Se emnebeskrivelser)
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Helle Friis Knutzen <Helle.F.KnutzenSPAMFILTER@hit.no> - 29.11.2010