113 Reiseliv, fordypning

Målgruppe og opptakskrav

Studiet retter seg mot personer som har 2-årig studium i økonomi/administrasjon eller annen 2-årig utdanning på høgskole-/universitetsnivå. Andre søkere vil bli vurdert individuelt.Studiet kan også være et etterudanningstilbud for folk med praktisk erfaring fra reiselivsnæringen. Studentene skal etter avsluttet studium ha et godt utgangspunkt for arbeid på leder-/mellomlederplan innen reiselivsnæringen, med blant annet markedsføring og drift av reiselivsvirksomheter, samtidig som det skal kvalifisere for videre studier i inn- og utland. Studiet faller sammen med det siste året i den 3-årige bachelorutdanningen i reiseliv.

Mål for studieprogrammet

Målet med studiet er å gi kandidater med 2-årig økonomisk/administrativ bakgrunn eller annen 2-årig studiebakgrunn, en yrkesrettet fordypning i reiseliv, der det vil bli lagt vekt på markedsføring, internasjonalisering og strategisk reiselivsutvikling.

Videre studiemuligheter

Studiet kan gi grunnlag for masterstudier i inn- og utland.

Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning


Ny fagblokk
Emnekode Emnets navn S.poeng O/V *) Studiepoeng pr. semester
  S1(H) S2(V)
6045 Reiselivsmarkedsføring/reiselivsgeografi 7,50 O 7,5  
6046 Tverrkulturell kommunikasjon 15,00 O 15  
6071 Økoturisme teorier og konsepter 7,50 O 7,5  
5415 Praksis, reiseliv 30,00 V   30
5971 Studieopphold i utlandet, reiseliv 30,00 V   30
6047 Markedsanalyse og prosjektarbeid,
reiseliv
15,00 V   15
6021 Arbeidsrett 7,50 V   7,5
6026 Business, Innovation and Cultural
Diversity
7,50 V   7,5
4508 Ecotourism Methods and Practices 10,00 V   10
Sum: 30 30
*) O - Obligatorisk emne, V - Valgbare emne

Studiet er 1-årig og gir 60 studiepoeng. Studiet bygger på 2-årig høgskole-/universitetsutdanning. De som gjennomfører studiet med minst 60 studiepoeng til sammen, vil få vitnemål fra 1-årig påbyggingsstudium i reiseliv. Studiet vil kunne gå inn som del av en bachelorgrad etter nærmere fastsatte regler. Studiet vil også kvalifisere til opptak til masterstudium ved høgskoler og universitet i Norge eller utlandet.

I vårsemesteret kan studentene velge mellom studier ved høgskolen, godkjent praksisopphold i inn- eller utland eller studieopphold i utlandet.
Eventuelle ekskursjoner må sees på som obligatoriske, og studentene må regne med å betale hele eller deler av disse ekskursjonene selv.

Valgemner
I studieplanen er det satt opp forslag til valgemner, men studentene kan velge relativt fritt innenfor høgskolens studieprogram, se også studieplaner for andre studium ved høgskolen. Time- og eksamensplan kan begrense dette valget noe. I noen sammenhenger vil det være viktig at en velger rette valgemner med tanke på opptak til andre studium.

Arbeids- og læringsformer

Det vil bli benyttet varierte arbeids- og undervisningsformer i emnene som inngår i studieplanen, for eksempel forelesninger, seminarundervisning, gruppeoppgaver, individuelle oppgaver og ekskursjoner. Tradisjonelle forelesningsformer kan bli supplerte med aktiv bruk av e-post, internett og databasert modellverktøy.

Forholdet mellom teori/praksis

Studiet har en teoretisk basis, men det vil bli lagt vekt på å benytte praktiske eksempler i undervisninga. I siste semester av studieåret vil det være mulig å velge mellom en praktisk variant og to mer teoretiske varianter. Studier/praksis i dette semesteret kan foregå utenlands.

Vurderingsformer

Kandidatenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal evalueres. Aktuelle evalueringsformer går fram av emneomtalene.


Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 09.09.2010