Praksisstudier: Faglig fordypning og bacheloroppgave 060-E10
Læringsutbytte
Læringsutbytte i emne 10 er at studenten
Kompetanse
- kan forholde seg kritisk reflekterende til eget arbeid og det vernepleiefaglige feltet
- viser evne til å utforske faglige problemstillinger på en systematisk og reflekterende måte
- viser selvstendig evne til å dokumentere, kvalitetssikre og evaluere eget arbeid
- videreutvikler kunnskapen om og erkjennelsen av kunnskapsproduksjonens betydning for fagutvikling ved selv å gjennomføre en arbeidsprosess som ender opp i bacheloroppgaven
Innhold
Innholdet i emnet tar utgangspunkt i en fordeling av rammeplanens krav til studiepoeng og vil være veiledende for emneplanens presiseringer.
Sosiologi og sosialantropologi - 4 stp, Jus - 1 stp, Vitenskapsteori og metode - 2 stp, Generell-, utviklings- og sosialpsykologi - 3 stp, Generell pedagogikk og sosialpedagogikk - 1 stp, Medisinske og naturvitenskapelige emner - 1 stp, Fagets utvikling, ideologi, etikk og yrkesrolle - 4 stp, Ferdighets- og atferdslæring - 5 stp, Velferdsarbeid - 1 stp, Arbeid med grupper, organisasjoner og nettverk - 3 stp, Kommunikasjon, samhandling og konfliktløsning - 5 stp.
Det legges vekt på at studentenes fordypningsområde og praksissted er faglig utfordrende og relevant i forhold til vernepleierfaglige kjerneområder.
Arbeids- og læringsformer
Praksisstudier, veiledning, seminar, selvstudium, gruppearbeid, skriftlig og muntlig fremstilling.
Målet for praksistudier er at studentene skal få erfaring med praktisk vernepleiefaglig arbeid, videreutvikle etisk refleksjon og bearbeide egne kunnskaper, holdninger og ferdigheter. Praksisstudiene skal bidra til utvikling av studentenes selvstendighet og ferdigheter i yrket på ulike arenaer, som en forberedelse til den framtidige yrkesrollen.
Praksistudiene utgjør i arbeidsomfang 16 studiepoeng av emne 10. Innlevering av bacheloroppgave betinger at praksisstudiet er bestått.
Vurderingsformer
Emnekode 060-E10: Praksisstudier: Faglig fordypning og bacheloroppgave
Bacheloroppgaven utgjør 14 studiepoeng og skal bygge på praksisstudiet. I praksisperioden skal studenten anvende vernepleiefaglig kompetanse i planlegging, gjennomføring og evaluering av et arbeid som praksisstedet imøtekommer. Studenten skal videre skaffe tilveie nødvendig data om det arbeidet som utføres.
Bacheloroppgaven utarbeides som gruppebesvarelse, men individuell besvarelse kan godkjennes. Gruppebesvarelse: 8000 - 10000 ord. Individuell besvarelse: 6000 - 8000 ord.
Graderte karakterer. Tittel og karakter på bacheloroppgaven føres på vitnemålet.
Den individuelle muntlige høringen tar utgangspunkt i bacheloroppgaven. I tillegg vil studenten få spørsmål fra obligatorisk og selvvalgt pensum tredje studieår, og sentrale begrep og tema fra første og andre studieår. Det er en forutsetning at Bacheloroppgaven er bestått for å kunne framstille seg til muntlig høring. Karakter på den skriftlige delen av bacheloroppgaven kunngjøres før muntlig høring. Den muntlige høringen kan gi grunnlag for justeringer av karakteren på vurderingsoppgave 10-1.
Utfyllende retningslinjer er beskrevet i et eget kriteriedokument.
Det er ett arbeidskrav i emnet knyttet til gjennomføring av praksisstudier.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Anne Thronsen <Anne.ThronsenSPAMFILTER@hit.no> - 05.03.2012