Produktdesign 2 441PRODES 2
Læringsutbytte
Kunnskap
- Kunne vise til videre utvikling innen kjennskap til og anvendelse av tradisjonelle og nyere designrelaterte metoder i eget designarbeid.
- Kunne vise til videre utvikling innen ideutvikling og visualisering av løsninger ved bruk av ulike tegnetekniske metoder og modell- og prototypearbeid.
Ferdigheter
- Kunne anvende idéutviklingsmetoder og løse problemer ut fra en brukerorientert prosess og tematikk.
- Kjenne til andres løsninger innenfor produktdesignområdet og samtidig design og designhistorie.
- Kunne gjennomføre brukerorientert designprosess med vekt på inkluderende design for alle.
Generell kompetanse
- Innsikt i designløsninger og konsekvenser resursbruken har for miljøet og hvordan dette forholder seg til eget designarbeid.
- Ut fra bred kunnskap om materialer, deres egenskaper og bruksområder, samt grunnleggende estetiske virkemidler kunne vurdere og velge i forhold til brukerbaserte egenutviklede designkriterier
Innhold
Arbeidet i dette delemnet har fokus på etablering av grunnleggende innsikt i produktdesign. Emne er en påbygging av Produktdesign 1 10PRODES 1.Det blir lagt vekt på praktisk designarbeid ved å identifisere behov for større eller mindre forbedringer av eksisterende produkter, eller ved å utvikling av nye løsninger / produkter basert på brukerundersøkelser. Det praktiske arbeidet settes i en designmetodisk ramme med særlig vekt på behovs- og produktanalyse, og hvor arbeid med inkluderende design og design for alle er sentralt.
Arbeids- og læringsformer
De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.
Undervisningen vil i hovedsak foregå i klasserom og i felles faglige seminarer. Arbeids- og undervisningsformene i studiet er varierte og studentene får i løpet av studiearbeidet erfaring med ulike faglige lærings- og formidlingsformer som forelesninger, demonstrasjoner, emne / seminarer, ekskursjoner, verkstedsarbeid, arbeid i grupper, problemløsning og veiledning og vurdering.
Sentrale deler av studiet som all undervisning og veiledning er obligatorisk og nærværsregistrering gjennomføres. Nærvær, deltakelse i og ansvar for et aktivt skapende og lærende arbeidsmiljø er en viktig faktor for studieutbyttet i emnet. Det er krav om minst 80 % deltakelse på all undervisning og veiledning.
Vurderingsformer
Det gies en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter.
Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no>,Gunnar Lyngvær Tranvåg <Gunnar.TranvagSPAMFILTER@hit.no> - 12.12.2012