Masteroppgave xxxx

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

  • Å kunne anvende samfunnsvitenskapelige metoder på en relevant problemstilling i tråd med forskningsetiske retningslinjer.
  • Å kunne planlegge og utføre et samfunnsvitenskapelig prosjekt fra start til mål innen angitt tidsramme.
  • Gi trening i formidling i form av skriftlig og muntlig kommunikasjon.

Innhold

Masteroppgaven er et selvstendig forskningsarbeid under veiledning. Det meste av arbeidet utføres i 4. semester, men kandidaten bør allerede i 3. semester velge tema og utarbeide arbeidsplan. Oppgaven bygger på den kunnskap kandidaten har tilegnet seg i studiet, og temaet kan være egendefinert eller oppdragsbasert som enkeltprosjekt eller del av et større program.



Arbeids- og læringsformer

Kandidatene vil i 3.semester bli gitt nærmere orientering om arbeidet. Når organisering og tema er klarlagt, vil studenten - eller maks to samarbeidende studenter - få tildelt veileder. Veileder vil bistå i arbeidet med nødvendige avklaringer, slik at en hensiktsmessig arbeidsplan for vårsemesteret kan utarbeides. Vårsemesteret starter med at studenten/ gruppa presenter sine prosjektplaner i plenum. Veileder bistår i det videre arbeid etter nærmere avtale. Frist for innlevering av masteroppgave medio mai. Muntlig prøve/presentasjon avholdes ca. 3 uker etterpå.

Vurderingsformer

Masteroppgaven vil bli vurdert av veileder(e) og en ekstern sensor. Etter at oppgaven er levert og vurdert, blir det holdt en muntlig prøve/presentasjon knyttet til oppgaven. Studenten får en samlet karakter for masteroppgaven og den muntlige presentasjonen/prøven. Graderte karakterer (A-F).

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no> - 05.12.2013