Microbiology 4260
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:
- kjenne til de viktigste mikrobielle gruppene og sine egenskaper
- ha kjennskap til de molekylære og genetiske grunnlag for viktige mikrobielle egenskaper
- ha kjennskap til mikrobenes roller i sykdom, forråtnelse, næringskjeder og miljøet
- forstå prinsippene bak mikrobiologiske kontroll, hygienetiltak forebygging av smitte
- kunne utføre enkle mikrobiologiske vassanalysar og teste næringsmiddel for ulike stoff og kunne utføre hygienetestar
- kunne formidle sentralt fagstoff som teoriar, problemstillingar og løysningar både skriftlig og munnleg
Innhold
Sentrale tema er:
- mikroorganismane og sine strukturer
- mikrobielle sykdommer
- forsvar mot infeksjon, smittevern og behandling
- hygieniske forhold om drikkevatn
- mikrobiologiske laboratorieøvingar av matvarer og vatn
- vekst og næring hos mikrober
- mikrobiell genetikk
Arbeids- og læringsformer
Undervisning blir hovedsakelig i form av forelesninger. Det er også et obligatorisk lab. kurs ( dager) der testing av vannkvalitet, antibiotikaresistens og mikroskopi er sentrale. I lab. kurset er det en obligatorisk rapport.
Vurderingsformer
- Skriftlig prøve, vektes 30 %
- Skriftlig eksamen, 4 timer, vektes 70 %
- Arbeidskrav, rapport fra laboratorieøvingene
Alle deler må være bestått, gradert karakter.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Andrew Jenkins <andrew.jenkinsSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Anette Norheim Fredly - 30.06.2016