Politikk og administrasjon II 1025

Læringsmål

· Studentene skal tilegne seg innsikt i idrettspolitikk, anlegg og arealplanlegging.

· Studentene skal gis et innblikk i visjoner, strategier, mål, tiltak og virkemidler hos til idretts- og friluftslivsorganisasjoner, myndigheter/institusjoner og private næringslivet/bedrifter og foretak.

· Kurset skal gi grunnlag for refleksjon og erkjennelse knyttet til idretts- og friluftslivsspørsmål gjennom veiledning, teamarbeid og selvstendig arbeid.

Innhold

I emnet tar vi opp samfunnets behov for steder, områder og anlegg (offentlige rom) sett i relasjon til organisert og egenorganisert leik, trim, trening og konkurranse.

Vi går videre inn på de funksjonelle, estetiske og miljømessige sidene ved utforming av offentlige rom for idrett, fysisk aktivitet og friluftsliv. Både de fysiske, sosiale og kulturelle sidene blir vektlagt i denne sammenheng. Moderne og nye typer anlegg blir også vektlagt. Andre temaområder som blir tatt opp i dette emnet vil i stor grad være avhengig av hvilket fellesprosjekt studentene velger. Læreprosessen i dette emnet skal bidra til å innfri kunnskapsbehovet – teori, metode og modeller knyttet til fellesprosjektet.

Organisering

Forelesninger, seminar, studentarbeid og befaringer.

Vurderingsformer

Innlevering av to gruppearbeider til mappeoppgave. Graderte karakterer. Totalt teller mappeoppgave 40 % av endelig karakter i faget, og må være bestått for å gå opp til individuell muntlig sluttprøve.

Individuell muntlig sluttprøve som teller 60 % av endelig karakter i faget. Gradert karakter.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Hans Hognestad <Hans.K.HognestadSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Carl-Magnus Nystad - 19.08.2008