Fordypningsidrett II B 1110

Læringsmål

Fordypningsidrett II B har som mål å øke studentens kunnskap, forståelse og refleksjon omkring sin fordypningsidrett. Det overordnede målet for å klare dette er å utvikle forståelse for fordypningsidrettens egenart, eller med andre ord: lære sin idrett bedre å kjenne, både praktisk og teoretisk. Men det er praksisfeltet i fordypningsidretten som står i sentrum, og da skal mest mulig av studentens arbeid være av praktisk karakter. På bakgrunn av dette er det sentralt at studenten skal øke sin kunnskap om sin idrett på en slik måte at han eller hun skal være i stand til å møte de krav og muligheter som finnes i den spesifikke idretten.

Innhold

Idrettsspesifikk feltkunnskap vektlegger fordypningsidrettens egenart. For å øke kunnskap omkring denne, må studenten være i feltet minimum 150 timer. En kan være i feltet på ulike måter: være trener, konkurrere og trene, være observatør, veileder eller delta på seminarer og konferanser. Uansett er det ikke tilstrekkelig å være i kun en av disse rollene gjennom studieåret, men gjennom å være i ulike roller skal en kunne se sin idrett fra ulike perspektiver, noe som er utviklende i forhold til forståelsen av egenarten, og hovedomfanget av denne feltpraksisen skal være praktisk rettet. Studenten er selv ansvarlig for å finne velegnet(e) praksisplass(er).

Organisering

Forelesninger, seminarer, diskusjonsgrupper, personlig veiledning og egne studier i fordypningsidrettens praksisfelt.

I hovedsak er arbeidsformen knyttet til å erverve kunnskap gjennom å være i praksisfeltet. Studentens erfaringer fra ulike praksiser vil bli fulgt opp gjennom diskusjonsseminarer, hvor disse erfaringene skal fremlegges for medstudenter og faglærere. Det vil også før praksisene være introduksjonsseminarer som skal gi studenten sentrale problemstillinger med ut i praksisbolkene. I tillegg vil det i starten av høstsemesteret være et introduksjonsseminar for hver enkelt fordypningsidrett som skal løfte frem perspektiver ved de ulike fordypningsidrettenes egenart. Studenten er selv ansvarlig for å finne velegnet(e) praksisplass(er).

Vurderingsformer

Alt arbeid som studenten gjør i løpet av emnet, det være forelesninger, seminarer, praksis, egentrening, veiledning, observasjon mm skal loggføres i en ”feltdagbok”. Denne skal være et redskap for å løfte studentenes refleksjon og forståelse over sin valgte fordypningsidrett. Vurderes til bestått/ikke bestått. Det vil gjennom året være flere veiledningssamtaler mellom student og ulike faglærere. Det gjennomføres også et praksisseminar i hvert semester der studentene presenterer problemstillinger og erfaringer fra gjennomført praksis. Praksisseminarene vurderes til bestått/ikke bestått.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Arnstein Sunde <Arnstein.SundeSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Carl-Magnus Nystad - 03.01.2008