Tverrfaglig Veiledning 15TVEIL
Læringsmål
Studentene skal få innsikt i og kunnskap om ulike veiledningstradisjoner.
Studentene skal tilegne seg teoretisk kunnskap om og praktisk erfaring med ulike veiledningsstrategier og metoder.
Studentene skal tilegne seg kunnskap om sammenhengen mellom vitenskapsteori, veiledningsteori, læring og læringsprosesser.
Innhold
Studiet skal gi et grunnlag for å forstå veiledning ut i fra ulike veiledningstradisjoner og veiledningspraksiser. Studentene skal utvikle bevissthet om egen og andres yrkessosialisering, yrkesroller og yrkeskultur, samt utvikle forståelse for tverrfaglig samarbeid og veiledning.
Tema:
- Tverrfaglig samarbeid
- Vitenskapsteoretisk grunnlagstenkning – læring, undervisning og veiledning i ulike vitenskaps- og fagtradisjoner
- Kritisk tenkning, analyse og refleksjon i forbindelse med veiledning
- Profesjonalitet
Organisering
Studiet retter seg i hovedsak mot veiledning på individnivå, men også mot veiledning av grupper. Dette innebærer at enheten består av både teori om veiledning og veiledningsstrategier, samt øvelse i veiledning ut fra ulike strategier. Det legges til rette for at studentene får øvelse i å observere, planlegge, gjennomføre og evaluere veiledning i individuell- og gruppeveiledninger i et tverrfaglig perspektiv. Det skal foregå veiledningsarbeid i nettverksgrupper mellom samlingene. Studentene skal få veiledning på egen veiledning. Studentene skal behandle relevante teoretiske spørsmål ut fra de virkeområder og yrkesfunksjoner som studentene representerer. I dette inngår evne til å forstå sosiokulturelle aspekter ved kunnskap og læring.
Studentene må selv etablere et yrkesfaglig veiledningsforhold tidlig i studiet, og de må ha tilgang til yrkesfaglige veiledningssituasjoner i hele studieperioden.
Nettverksgrupper mellom samlingene utgjør ca 30 timer.
Arbeidskrav:
- Deltaking i nettverksgruppene og på samlingene
- Godkjent veiledning individuelt og i gruppe
- Godkjent logg fra arbeidet i nettverksgruppene
Vurderingsformer
Fagartikkel på 10 sider som teller 60% av endelig karakter. Fagartikkel omfatter pensum fra modul 1 og modul 2 . Fagartikkel må være godkjent for å kunne gå opp til skriftlig individuell sluttprøve.
Skriftlig individuell sluttprøve 4 timer, som teller 40% av endelig karakter.
Det gis gradert vurdering etter gjeldende eksamensforskrifter på begge vurderingene. Det gis én samlet karakter på vitnemålet, gradert fra A til F, hvor A er beste og E er laveste ståkarakter. Begge eksamensdeler må ha bestått karakter for at studiet skal være bestått.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Gry Hjortdal <Gry.HjortdalSPAMFILTER@hit.no> - 20.01.2009