Reiselivsledelse 6082
Læringsutbytte
Emnet skal gi studentene grunnleggende kunnskaper om serviceledelse og tjesteproduksjon, kunnskaper om viktige sider ved nasjonal og internasjonal turisme, samt gjøre studentene kjent med de viktigste begrepene i reiselivsterminologien.
Emnet skal gi ferdigheter som gjør studentene i stand til systematisk analyse av tjenesteproduksjon innen reiseliv og turisme på grunnleggende nivå.
Innhold
Stikkord for innholdet i emnet er følgende:
- Reiselivssystemet
- Aktører i reiselivet
- Reiselivsmarked og reiselivsmarkedsføring
- Reiselivsproduktet
- Områdeforutsetninger
- Opplevelser
- Kjernenæringer
- Ansvarlighet
- Reiselivet som tjenesteproduksjon
- Ledelse i servicesektoren
- Servicekvalitet
Arbeids- og læringsformer
Undervisninga varierer mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.
Vurderingsformer
Mappeevaluering med følgende elementer: Gruppeoppgave (30%) og avsluttende skriftlig individuell eksamen, 4 timer (70%). Begge delprøver må være bestått for å få endelig eksamenskarakter. Graderte karakterer.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Ragnar Prestholdt <Ragnar.PrestholdtSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Kristin Midtbø - 19.06.2012