Bacheloroppgave 4040

Læringsutbytte

Gjennom «Bacheloroppgave» skal studenten få arbeidserfaring og fordypning innen et selvvalgt tema. Oppgaven gjennomføres i sin helhet ved HiT eller gjerne i samarbeid med en aktuell ekstern oppdragsgiver eller samarbeidspartner. Innenfor valgte tema og etter fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte i form av kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

  • Ha god kjennskap til relevant faglitteratur og teori
  • Ha erfaring med relevante arbeidsmetoder, prosedyrer og bruk av eventuelle måleinstrumenter/-utstyr
  • Kunne fremstille data og resultater skriftlig og muntlig
  • Kunne analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og anvende disse til å strukturere og formulere faglige resonnementer
  • Kunne gjennomføre et selvstendig avgrenset prosjekt under veiledning og i tråd med gjeldende arbeidsformer/instrukser

Kunne formidle selvstendig arbeid og beherske fagområdets uttrykksformer

Innhold

Bacheloroppgaven skal være knyttet til et fagområde som er sentralt for studieretningen «Forurensning og miljø» og/eller «Økologi og naturressurser». Tema for oppgaven blir fastlagt i samråd med veileder, og vil derfor normalt måtte ligge innenfor den fagkompetansen som høgskolen har til en hver tid.

Arbeids- og læringsformer

Bacheloroppgaven blir gjennomført individuelt eller ved at to studenter jobber sammen. Det blir orientert om mulige aktuelle tema og evt. tilhørende eksterne oppdragsgivere ved semesterstart 5. semester. Oppgaven gjøres over 5. og 6. semester, eller gjennomføres i sin helhet i 6. semester. Innleveringsfrist er 25. april og muntlig eksamen tidligst 14 dager etter innlevering. Studenter som ønsker å ta dette emnet, må levere søknadsskjema 1 uke før fristen for semesterregistering. Man kan få skjemaet ved å henvende seg til instituttkonsulent eller finne det i Fronter. Studentene blir fordelt på relevante veiledere basert på hvilket tema de ønsker for oppgaven. Dersom det er flere som ønsker dette emnet enn instituttet har kapasitet til i gjeldende semester, vil studentene bli prioritert ut frå antall studiepoeng og karakterer. Før de søker, kan studentene snakke med og foreslå aktuelle veiledere i søknadsskjemaet.

Vurderingsformer

Bacheloroppgaven skal ende opp i en skriftlig rapport som forsvares muntlig. For å få sluttkarakteren skal studenten(e) gi en muntlig presentasjon av oppgaven. Evt. praktiske arbeid knyttet til oppgaven skal også være godkjent. Sluttkarakter i emnet blir gitt etter muntlig prøve, som kan justere karakteren på den skriftlige rapporten opp eller ned. Oppgaven blir evaluert av intern (og evt. ekstern) veileder.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Live Semb Vestgarden <Live.S.VestgardenSPAMFILTER@hit.no> - 03.01.2014