404 Idrett, administrasjon og ledelse 1, master
Målgruppe og opptakskrav
For å begynne på studiet forutsetter en at en har grunnfag idrett eller tilsvarende idrettsfaglig utdanning fra andre høgskoler. Målgruppen er søkere med generell studiekompetanse som ønsker fag- og profesjonsutdanning innenfor idrett, administrasjon og ledelse.
Studiet i idrett, administrasjon og ledelse kvalifiserer for å administrere og lede saker, prosjekter og prosesser knyttet til idrett og friluftsliv innenfor institusjoner, bedrifter og frivillige organisasjoner på sentralt, regionalt og lokalt nivå i samfunnet. Studiet skal sammen med annen utdanning gi grunnlag for å arbeid innenfor følgende områder:
- Offentlig virksomhet
- Norges Idrettsforbund og liknende organisasjoner
- Frivillige organisasjoner
- Helse, rehabilitering og tilsvarende
- Reiseliv, turistnæring
- Egne bedrifter/næringsvirksomhet/ prosjektrelatert arbeid
- Trenervirksomhet
Mål for studieprogrammet
Studiet i idrett, administrasjon og ledelse er tverrfaglig og yrkesrettet og skal kvalifisere for administrative oppgaver og lederfunksjoner på idrettsfeltet i den offentlige, private og frivillige sektoren av samfunnet. Det er et mål at studentene skal bli kjent med ulike sider av studiet gjennom praktisk arbeid og befaringer, og på den måten synliggjøre teorien i praktisk virkelighet.
Studentene skal utvikle innsikt i ulike måter å tilrettelegge og administrere for idrett og friluftsliv i samfunnet.
Videre studiemuligheter
Det 1-årige påbyggingsstudiet i "idrett, administrasjon og ledelse" tilsvarer 60 studiepoeng (sp).
Studiet er avsluttende, men kan også utgjøre det 2. året i bachelorstudiet "Idrett, administrasjon og ledelse" eller det 2. eller 3. året i bachelorstudiet "Idrett, trening og administrasjon.
Fullført utdanning med både første og andre år gir tittelen høgskolekandidat i idrett, administrasjon og ledelse.
Dersom en velger å kombinere med 1-årig trenerstudium blir en høgskolekandidat i idrett, trening og administrasjon. Ulike kombinasjoner av studier i idrettsadministrasjon og andre studium kvalifiserer for opptak til masterstudium i bevegelse, anlegg og politikk.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Idrett, administrasjon og ledelse I
|
Det legges vekt på å gi en bred innføring i rammebetingelsene for idrett, kroppsøving og friluftsliv i vårt samfunn. Videre går vi inn på sentrale administrative utfordringer og oppgaver knyttet til fagfeltet. Studentene får erfaring i planlegging og gjennomføring av idrettsarrangement og innføring i idrettspolitiske temaer knyttet blant annet til økonomi, media, sponsing, næringsvirksomhet.
Studiet skal blant annet gi studentene:
- Innsikt i ulike måter å tilrettelegge og planlegge for idrett og friluftsliv
- Kunnskap om sentrale idrettspolitiske tema
-
Innsikt i hvordan idrett og friluftsliv blir organisert innen den offentlige sektor,
i organisert idrett og ulike næringsbedrifter. - Erfaring i planlegging og gjennomføring av arrangement
- Kunnskap om økonomistyring på kultur og idrettssektoren
- Praktisk kunnskap i informasjonsbehandling
- Innføring i forskningsteori og metodiske framgangsmåter i vitenskapelige undersøkelser på kulturområdet.
Valgemne
Studentene står i utgangspunktet fritt til å velge valgemner fortrinnsvis fra andre studium etter avtale med studieansvarlige på eget studium og emneansvarlig for valgemnet.
Eksempler på valgemne er: ( 5 stp.) : Organisasjonsfag I og II, Forretningsjus, Internasjonal rett, Marknadskommunikasjon, Trener, idrett og psykologi.
Se for øvrig tilbud under andre institutt.
Arbeids- og læringsformer
Studentene skal følges opp under hele studieløpet gjennom forelesninger, befaringer, praksis, rapporter, gruppe- og seminaroppgaver. Det legges vekt på kommunikasjon og samhandling i form av diskusjon, øvelser, kurs i samhandling m.m.
Vurderingsformer
Vurderingsformer ved studiet er fullført obligatorisk undervisning og befaringer, innlevering av rapporter og fordypningsoppgaver, skriftlig og muntlig eksamen.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter , sist oppdatert av Ralph Ingemar Stålberg - 12.06.2008