303 Fleksibelt deltidsstudium i musikk- og kulturadministrasjon
Målgruppe og opptakskrav
Studiet retter seg mot ansatte i kommunal og fylkeskommunal kultursektor, mot private og offentlige musikk- og kulturinstitusjoner og -organisasjoner og mot arrangører. Studiet vil også være relevant for folk med kunstnerisk og/eller pedagogisk bakgrunn og for de som arbeider med informasjon og formidling genereDet kreves generell studiekompetanse. Søkere som ikke fyller dette kravet, men som kan dokumentere relevant utdanning og/eller arbeidserfaring, kan søke om opptak på individuelt grunnlag.
Videre studiemuligheter
Studietiden er ett år (to semester) for hver modul, og hvert deltidsstudieår gir 30 studiepoeng. Fullføring av en eller flere moduler gir en formell utdanning som etter søknad kan gå inn i en bachelorgrad ved HiT eller andre høgskoler/universiteter.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Fleksibelt deltidsstudium i musikk- og kulturadministrasjon
|
Kjernen i undervisningen er to ukesamlinger pr semester ved Høgskolen i Telemark, Institutt for kultur- og humanistiske fag i Bø. I tillegg kommer to introduksjonsdager i første semester og en eksamensdag i slutten av 2. og 4. semester. Utenom samlingene vil studiet være basert på fjernundervisning med kontakt mellom kursledelse, forelesere og deltakere via data. Det er derfor en forutsetning at studentene har tilgang til e-post og internett.
Studiet er satt sammen av to moduler, og studentene kan gjennomføre en eller to moduler. En søker derfor opptak til hver enkelt modul, og det vil bli skrevet ut karakterbevis for de enkelte modulene. Deltidsstudiet i musikk- og kulturadministrasjon er utformet med utgangspunkt i heltidsstudiet i kulturarbeid, men er lagt opp slik at alle skal være i stand til å kombinere studiet med fulltidsarbeid. Tilbudet tar sikte på å utvikle en helhetlig forståelse for det rom og de vilkår kulturlivet har i samfunnet, samt å gi fordypet kompetanse i emnene musikk- og kulturadministrasjon og kultur, administrasjon og ledelse. Gjennom to intensive ukesamlinger pr. semester i Bø gir studiet både kunnskap og inspirasjon til å tenke nytt. Du vil møte medstudenter fra hele landet for utveksling av erfaringer og idéer. Studiet gir gode muligheter til å utvikle nettverk og nye samarbeidsformer for fremtidige arbeidssituasjoner.
Arbeids- og læringsformer
Alle skal være i stand til å kombinere studiet med fulltidsarbeid. Dette forutsetter at arbeidsgiver gir permisjon i forbindelse med ukesamlingene i Bø og at du setter av en god del tid til selvstudium. Når det gjelder dekning av reiseutgifter, kursavgifter og permisjon med lønn, er det ulik praksis hos de enkelte arbeidsgivere.
Studieavgift er kr. 5000 pr semester. I tillegg til studieavgift kommer utgifter til litteratur, reise, opphold og eventuelle ekskursjoner
Vurderingsformer
Mappevurdering med utgangspunkt i to obligatoriske oppgåver: ei skriftleg gruppeoppgåve som tel 40% av samla karakter og ei skriftleg individuell oppgåve som tel 60%. Båe eksamensdelar må vere bestått for å bestått Ein nyttar bokstavkarakterar, der A til E er bestått, og F er ikkje bestått.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Birgit Norendal <Birgit.NorendalSPAMFILTER@hit.no> - 25.05.2005