Matsikkerhet og forvaltning 4258
Læringsmål
Emnet skal gi studentane innsyn i korleis matforvaltninga i Noreg er bygd opp. Dei får ei innføring i korleis dei ulike aktørane i samfunnet verkar inn på mattryggleiken. Dei får også ei opplæring i korleis ein byggjer opp eit internkontrollsystem i ei næringsmiddelverksemd, og korleis dette systemet skal brukast og kontrollerast.
Innhold
Sentrale tema:
- Næringsmiddelbårne sjukdomar
- Vurdering av risikofaktorar
- Matlovgivinga
- Matpolitikk/tryggleik/restriksjonar
- Mattilsynet og andre kontrollorgan
- Forbrukarar/produsentar – økonomisk matpolitikk
- Oppbygging av kontrollsystem, HACCP
- Revisjon av kontrollsystem . IK-mat
Organisering
45 timar forelesingar.
Obligatorisk: 20 timar seminar, 30 timar prosjektarbeid i grupper, eitt besøk på ei verksemd.
Seminarundervisninga er samordna med delar av 4257 HMS internkontroll, helse- og miljøforvaltning.
Vurderingsformer
Eksamenskarakter er basert på skriftleg sluttprøve (4 timar). Obligatoriske delar må vere gjennomført og godkjent for å kunne gå opp til sluttprøva.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter <SPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Anette Norheim Fredly - 31.01.2008