Mikrobiologi 4255

Læringsmål

Emnet skal gi grunnlag for miljøhygienisk arbeid, med spesiell vekt på næringsmiddelhygiene.

Innhold

Sentrale tema er:

  • helseproblem knytta til ulike mikroorganismar som forureining
  • ulike forebyggjande smitteverntiltak
  • hygieniske forhold om drikkevatn
  • mikrobiologiske laboratorieøvingar av matvarer og vatn

Organisering

50 timar forelesingar/seminar
Obligatorisk: 4 dagar laboratorieøvingar

Vurderingsformer

Det blir gitt karakterar på to delprøver med mappeevaluering: ei delprøve med fleirvalsoppgåver som tel 30% og ei sluttprøve (4 timar) som tel 70% av endelig eksamenskarakter. Alle delprøver må vere bestått.

Rapport frå laboratorieøvingane må vere godkjent for å kunne gå opp til sluttprøva.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Olav Rosef <Olav.RosefSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Anette Norheim Fredly - 31.01.2008