973 Drama 2, fordypning
Innledning
Drama 2 er et fordypningsstudium som bygger på Drama 1. (30stp). Å studere drama innebærer å utvikle ferdigheter som er knyttet til teaterhåndverket og evnen til å fordype seg gjennom spillsituasjoner. Det innebærer blant annet å utvikle egne evner til samarbeid og samspill, som igangsetter og leder, og som deltaker i ulike drama- og teaterprosesser. Gjennom studiet skal studenten også utvikle sin innsikt i dramapedagogikkens teori og didaktikk.
Teatret har påvirket dramafagets innhold, utvikling og samfunnsmessige betydning. Man vil gjennom studiet søke å gi økt praktisk og teoretisk innsikt i ulike dramaturgiske modeller og teaterformer, og i teaterhistorien fra og med det 20. århundre. Dette knyttes opp mot arbeid med utvalgte dramatiske tekster, til nyere dramapedagogisk teori og til praktisk dramaarbeid.
Målgruppe og opptakskrav
Studiet i Drama 2 er en videreføring av Drama 1. Det stilles krav om generell studiekompetanse. Det forutsettes studium i Drama 1 eller tilsvarende.
Til sammen gir de to enhetene 60 studiepoeng i drama og vil legge grunnlag for videre studier i faget. Studiet egner seg for lærere, førskolelærere og andre som ønsker å bygge opp og bruke sin kompetanse innen dramafaget særlig i arbeid med barn og unge.
Mål for studieprogrammet
Se emneplan
Videre studiemuligheter
Studiet kan inngå i lærerutdanningene eller som del av bachelorgrad. Drama 1 og Drama 2 gir til sammen 60 studiepoeng og er grunnlag for opptak til Drama 3 eller tilsvarende nivå.
Opptakskrav til masterstudium i dramafaget fastsettes av det enkelte lærested som tilbyr dette nivået.
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Obligatorisk emne
|
Se emneplan
Arbeids- og læringsformer
Se emneplan
Forholdet mellom teori/praksis
Se emneplan
Vurderingsformer
Se emneplan
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter <>,Ingvild Birkeland <Ingvild.BirkelandSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ingvild M Birkeland - 03.03.2008