Strategi, ledelse og bedriftens samfunnsansvar 2731

Læringsmål

Emnet skal gi innsikt i sammenhengene mellom kultur og samfunn og strategi og ledelse.

Innhold

Emnet gir en innføring i prosjektstyring og prosjektarbeid i en internasjonal og interkulturell kontekst. Emnet tar for seg ulike teorier innen strategi og ledelse, samt særskilte utfordringer og problemstillinger som oppstår i møter mellom ulike kulturer i internasjonalt prosjektarbeid. Emnet tar for seg forholdet mellom bærekraftig utvikling og bedriftens samfunnsansvar. Studenten vil få kunnskap om ulike prosjektstyringsverktøy og evalueringsverktøy. Studenten skal også være utplassert i en organisasjon eller bedrift i Sør-Afrika som en del av studiet. Emnet fokuserer på såvel forretningsvirksomhet som bistandsrelatert arbeid.

PENSUM

Bøker:

Deal, Terrence og Bolmann, Lee G. (2004): Nytt perspektiv på organisasjon og ledelse; Strukturer, Sosiale relasjoner, Politikk og Symboler. Gyldendal Akademisk, Oslo. ISBN 9788205325937

Roos, J, Krogh, G. Og Roos, G. (2004): Strategi en innføring. Fagbokforlaget, Oslo. ISBN: 9788245003017

Kompendium:

Berre, K. (2006): Handbook – Results based – Planning and reporting (2006) NAD, Oslo.

Carson, S. G. og N. Kosberg (2003): kap. 1 “Bedriftenes samfunnsansvar – en introduksjon” i Carson og Kosberg: Etisk forretning: Bedriftens samfunnsansvar. Cappelen akademisk forlag, Oslo. (30 sider)

Organisering

Undervisningen vil dels bestå av forelesninger og seminarer. Undervisningen vil foregå i to bolker. Den første delen vil omhandle teorier innen strategi og ledelse og ulike metodeverktøy for prosjektstyringsverktøy. Deretter følger undervisning om utfordringer og problemstillinger tilknyttet prosjektarbeid i en afrikansk kontekst. Det tas sikte på gjesteforelesninger med representanter fra ulike multinasjonale selskaper og bistandsprosjekter i Sør-Afrika. Studentene skal også ha to ukers obligatorisk utplassering i en organisasjon eller bedrift i Sør-Afrika. I løpet av utplasseringen skal studenten innlevere en skriftlig rapport fra utplasseringen. Studentene må regne med stor egeninnsats og aktiv deltakelse i undervisningen.

Det er obligatorisk for studentene å følge forelesninger, delta aktivt på seminarer og levere inn besvarelse på en semesteroppgave. Oppgaven presenteres av faglærer ved studiestart. Innleveringen vurderes av faglærer.

Vurderingsformer

Semesteroppgaven på 2000 – 2800 ord må være godkjent før kandidaten kan gå opp til slutteksamen. Denne teller 40% av karakteren. Slutteksamen på 4 timer teller 60% av samlet karakter for emnet. Graderte karakterer fra A til F, der E er laveste ståkarakter.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Birgit Norendal <Birgit.NorendalSPAMFILTER@hit.no> - 03.02.2009