Elektronisk forretningsdrift 5018
Læringsmål
Målet for emnet er å heve deltakernes kompetanse om elektronisk forretningsdrift, kommunikasjon og samhandling relatert til konkrete behov og problemstillinger i egen virksomhet. Deltakerne skal også få en teoretisk og praktisk forståelse av hvordan elektronisk forretningsdrift kan integreres i virksomhetens totale strategi.
Målgruppe for emnet er ledere, forretningsutviklere, informasjons- og markedsføringsansvarlige i små og mellomstore virksomheter. Det er ønskelig at med minst 2 deltakere fra hver virksomhet, slik at disse kan jobbe i team mellom samlingene med problemstillinger og utfordringer knyttet til egen bedrift.
Opptakskrav er generell studiekompetanse/realkompetanse.
Innhold
Aktuelle temaer vil være: Strategi, økonomi og markedsføring på Internett, elektronisk forretningsdrift som del av bedriftens totale strategi, krysspublisering og gjenbruk av data, forretningsutvikling gjennom Internett, Internett i markedskommunikasjon, tilstedeværelse, synlighet og annonsering på Internett, fundamentene til et godt nettsted, prinsipper for design, bildebruk, gode tekster, enkel navigering, søkemotorer og emnekataloger, søkemotoroptimalisering, søkeordsabbonnering, annonser og kampanjer på Internett, kundeveiledning og leverandørsamarbeid på Internett, kundeveiledning og kundedialogen, selvbetjening, leverandørsamarbeid, online forretningsdrift og salg på Internett, salg til bedrifter/offentlige sektor, salg til forbruker, nytt nettsted: hvilke krav skal du stille til leverandørene.
Vektleggingen av temaene justeres i forhold til konkrete behov og ønsker hos de deltakende virksomhetene.
Organisering
Kurset gjennomføres som 5 kveldssamlinger á 4 timer i løpet av ett semester. Disse vil inneholde gjennomgang av teoristoff, noe praktisk arbeid på PC, samt diskusjon og erfaringsutveksling rundt konkrete behov og problemstillinger i de deltakende virksomhetene. Det vil bli gitt gruppeoppgaver knyttet til problemstillinger i egen bedrift. Det forventes at deltakerne arbeider med disse oppgavene mellom hver samling. Arbeidet med oppgavene skal dokumenteres skriftlig.
Kurset varighet er 5 undervisningsøkter á 4 timer, totalt 20 timer. I kurset inngår 2 arbeidsoppgaver og en større caseoppgave som utføres av deltakerne mellom samlingene. Tidsbruk til dette anslås også til omtrent 20 timer.
Vurderingsformer
Evaluering skjer gjennom vurdering av en skriftlig caseoppgave/hjemmeksamen. Denne vil ha tilknytning til arbeid med problemstillinger fra egen virksomhet. Muntlig presentasjon av oppgaven i plenum inngår også i evalueringsgrunnlaget. Kurset evalueres med bestått/ikke bestått.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no> - 29.01.2010