Innføring i turisme 6072
Læringsutbytte
Studenten skal etter gjennomført emne:
- Ha grunnleggende kunnskap om nasjonal og internasjonal turisme og reiselivsvirksomhet, sentrale begreper i reiselivsterminologien, sentrale aktører og reiselivets ringvirkninger
- Ha ferdigheter til å bruke de viktigste begrepene til systematisering, analyse og diskusjon av reiselivstema i praksis
Innhold
Følgende tema er aktuelle:
- Historiske forhold
- Reiselivssystem og –mønster
- Marked og forbrukeradferd
- Attraksjoner og andre kjernenæringer
- Reiselivet som næring. Bygdeturisme
- Organisering og forvaltning av reiselivet
- Sommer- og vinterturisme
- Hytteturisme
- Opplevelsesaspekter og turisme
- Reisemotiver
- Arbeidsforhold og kompetanse
- Kvalitet og service
Arbeids- og læringsformer
3-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjonger og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.
Vurderingsformer
Vurdering av emnet består av følgende elementer:
a) Oppgaveinnlevering (30 %)
b) Skriftlig prøve, 3 timer (70 %)
c) Muntlig presentasjon av et tema (bestått/ikke bestått.
Graderte karakterer (A-E). For å få godkjent vurdering emnet, må alle delprøver være bestått.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Ragnar Prestholdt <Ragnar.PrestholdtSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 12.04.2012