Reiseliv og entreprenørskap 6073
Læringsutbytte
Studentene skal etter gjennomført kurs ha kunnskaper om:
- Hva entreprenørskap er i en reiselivssammenheng
- Grunnleggende forståelse for forskjellen mellom entrepreneørskap og innovasjon
- Hva som adskiller entreprenører i en reiselivssammeheng fra entreprenører i andre bransjer
- Utfordringer og muligheter knyttet til entreprenørskap og reiseliv i et distriktsperspektiv
- Forskjellige teoretiske aspekter knyttet til entreprenørskap i et reiselivssperspektiv
Innhold
Følgende emner inngår:
- Reiseliv i et distriktsperspektiv og reiseliv som distriktsutviklingsfaktor
- Perspektiver på entreprenørskap og innovasjon
- Kjennetegn ved små reiselivsbedrifter i utkantsområder
- Entrepreneurship in tourism
- Family businesses in tourism
Arbeids- og læringsformer
2-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.
Vurderingsformer
Vurdering av emnet består av følgende elementer:
a) Hjemmeoppgave (60 %)
b) Skriftlig prøve, 3 timer (40 %)
c) Muntlig presentasjon av et tema (bestått/ikke bestått)
Graderte karakerer (A-E). For å få godkjent vurdering i emnet, må alle delprøver være bestått.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Ingeborg Nordbø <Ingeborg.M.NordboSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 12.04.2012