Reiseliv og entreprenørskap 6073

Læringsutbytte

Studentene skal etter gjennomført kurs ha kunnskaper om:

- Hva entreprenørskap er i en reiselivssammenheng

- Grunnleggende forståelse for forskjellen mellom entrepreneørskap og innovasjon

- Hva som adskiller entreprenører i en reiselivssammeheng fra entreprenører i andre bransjer

- Utfordringer og muligheter knyttet til entreprenørskap og reiseliv i et distriktsperspektiv

- Forskjellige teoretiske aspekter knyttet til entreprenørskap i et reiselivssperspektiv

Innhold

Følgende emner inngår:

- Reiseliv i et distriktsperspektiv og reiseliv som distriktsutviklingsfaktor

- Perspektiver på entreprenørskap og innovasjon

- Kjennetegn ved små reiselivsbedrifter i utkantsområder

- Entrepreneurship in tourism

- Family businesses in tourism

Arbeids- og læringsformer

2-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.

Vurderingsformer

Vurdering av emnet består av følgende elementer:

a) Hjemmeoppgave (60 %)

b) Skriftlig prøve, 3 timer (40 %)

c) Muntlig presentasjon av et tema (bestått/ikke bestått)

Graderte karakerer (A-E). For å få godkjent vurdering i emnet, må alle delprøver være bestått.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Ingeborg Nordbø <Ingeborg.M.NordboSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 12.04.2012