Reisemålsutvikling 6043
Læringsutbytte
Etter avsluttet emne skal studentene ha kunnskaper om egenskaper ved ulike reiselivsdestinasjoner og utviklingen av noen av destinasjonstypene fram til i dag. Natur- og kulturarv er viktige elementer i dette. Studentene skal tilegne seg kunnskaper om såvel storbykultur som rural turisme samt planleggingsproblematikk knyttet til utvikling av turistdestinasjoner. Forståelse for samspillet mellom offentlige og private aktører er en del av dette i tillegg til forståelsen for konsekvenser av destinasjonsutvikling for lokalsamfunn. Studentene skal også få en innsikt i hvordan GIS kan være nyttig i reiselivet, bl.a. gjennom prakstisk bruk av GPS.
Emnet skal gi studentene ferdigheter som gjør at de kan gå inn som kompetente ressurspersoner i planlegging og utvikling av reisemål.
Innhold
Stikkkordsmessig kan innholdet listes opp på følgende måte:
- Sted, stedsforståelse og stedsutvikling
- PLP
- Opplevelser
- Image/merkevarebygging
- Kortferie/storbyferie
- Naturarvturisme
- Kulturarvturisme, nisjeturisme og sportsturisme
- Suksessfaktorer
- Internett og markedsføring av destinasjoner
- Entreprenørskap og planlegging
Arbeids- og læringsformer
3-4 timer pr uke i høst- og vårsemesteret. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, prosjektarbeid, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og skriftlige rapporteringer/innleveringer. Noen av øvingene vil være på PC (GIS). En del av undervisningen vil ha obligatorisk frammøte.
Vurderingsformer
Mappeevaluering med to innleveringer, hver på 20% av endelig karakter. Den ene innleveringen vil være innenfor GIS. Emnet blir avsluttet med en skriftlig individuell eksamen, 5 timer (60 %). Alle delprøver må kvalifisere til "bestått". Graderte karakterer.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Ragnar Prestholdt <Ragnar.PrestholdtSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 29.12.2011