Grafisk design 2 - 10 stp 441GRAFDES 2
Læringsutbytte
Kandidaten
- har kunnskaper innen formale virkemidler som form, farge og komposisjon i relasjon til å realisere og utvikle arbeider innen visuell kommunikasjon.
- kan gjennom den skapende prosess tilvirke og utvikle grafiske bilde forenklinger ut i fra variert råmateriale som fotografi, tegning, maleri etc.
- har gode ferdigheter innen relevant programvare til å realisere, visualisere og utrykke ideer, løse problemstillinger innen fagfeltet, fra det å skape og redigere digitale bilder, illustrasjoner, digitale fotografier, til skriftbilder og bok/redaksjonell design. Programvare: Adobe Photoshop, Indesign,Illustrator og Bridge.
- kan anvende strategier i forhold til ide utvikling og grafisk design/illustrasjon i utviklingen av eget uttrykk.
- kan gjennomføre design prosesser på et godt nivå fra ide basis/ ide - utvikling og arbeid med råmateriale, via eksperimentering, videreforedling, - til å skape ferdig produkter rettet mot trykte eller digitale medier.
- har bred billedforståelse og god trening i analytisk tenkning, - og kan anvende designstrategier i forhold til visuell kommunikasjon i samtiden.
- innehar kunnskap og god forståelse om essensielle faglige ingredienser fra typografi, fotografi, grafisk design historie, generell billedhistorie om kunst- og massekulturelle bilder til fagets samtidige brede rekkevidde og utvikling.
Innhold
Emnet inneholder innføring og arbeid med visuell kommunikasjon rettet mot formidling av gitte budskap gjennom målrettet grafisk formgiving. I arbeid med virkemidler, materialer og hensiktsmessig verktøy, søker studenten grunnleggende erfaring og forståelse for betydningen av, og hensikten med grafisk design. Grafisk design i denne sammenhengen kan dreie seg om alt fra utforming av trykksaker til interaksjonsdesign, profiler/logo, branding, pakninger og emballasje. Problemområdene i studiet ses i relasjon til ulike behov i dagens samfunn.
Arbeids- og læringsformer
De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.
Undervisningen vil i hovedsak foregå i klasserom og i felles faglige seminarer med studenter fra høgskolens avdelinger i Bø og Porsgrunn. Arbeids- og undervisningsformene i studiet er varierte og studentene får i løpet av studiearbeidet erfaring med ulike faglige lærings- og formidlingsformer som forelesninger, demonstrasjoner, emne / seminarer, ekskursjoner, verkstedsarbeid, arbeid i grupper, problemløsning og veiledning og vurdering.
Sentrale deler av studiet som all undervisning og veiledning er obligatorisk og nærværsregistrering gjennomføres. Nærvær, deltakelse i og ansvar for et aktivt skapende og lærende arbeidsmiljø er en viktig faktor for studieutbyttet i emnet. Det er krav om minst 80 % deltakelse på all undervisning og veiledning.
Vurderingsformer
Det gies en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter.
Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no>,Gunhild Lien <Gunhild.LienSPAMFILTER@hit.no> - 22.12.2011