923 Innovasjon og entreprenørskap, fordypning
Innledning
Ved å velge fordypning i Innovasjon & Entreprenørskap får du utviklet din forståelse for nyskapingsarbeid, utfordringer næringsetablerere, vekstbedrifter og forvaltningsorganer står ovenfor. Du vil være godt rustet til å møte arbeidsmarkedet med økt forståelse for hvordan krevende oppgaver kan løses ved praktisk og strategisk arbeid. Du vil også være godt rustet til å utvikle en forretningsidè og starte for deg selv.
Målgruppe og opptakskrav
Målgruppa er personer som er interessert i og motivert for å lære mer om nyskaping og forretningsutvikling. Det kan være personer som har en forretningsidé de ønsker å utvikle i dag eller i framtida, eller andre som vil komme inn i et læringsmiljø der kreativitet, læring og målretta innsats står sentralt. Opptakskravet er to års høyere utdanning eller realkompetanse.
Mål for studieprogrammet
Målet for studiet er at kandidaten skal få kjennskap til og forståelse for hvordan det er å drive nyskapingsarbeid. Gjennom prosjektarbeid får en trening i å møte problemer og valgsituasjoner som enhver entreprenør opplever. Gjennom kurs, seminarer og diskusjoner lærer en å se utviklingsprosessen i et bredere perspektiv og får kjennskap til modeller og arbeidsmetoder som vil gi bedre struktur i prosesser som for mange virker kaotiske. Etter fullført studium skal kandidaten være godt forberedt til å starte for seg selv, til å arbeide med utviklingsoppgaver i næringslivet eller offentlig forvaltning eller til å studere viderere, for eksempel mot en mastergrad.
Læringsutbytte
Kandidater fra fordypning i Innovasjon og Entreprenørskap -
- har god forståelse for prosesser knyttet til forretningsutvikling og systematisering av arbeid knyttet til dette.
- har grunnleggende kunnskaper og ferdigheter innen entreprenørskap, produktutvikling, immateriell rett, oppstart-drift og avvikling av ulike selskaper.
- har et meget godt grunnlag for å oppdatere og videreutvikle egne kunnskaper og ferdigheter i fremtidige arbeidsforhold.
- kan delta aktivt i planlegge og gjennomføre prosjekter i bedrifter eller offentlig forvaltning og har kjennskap til nasjonale virkemiddelapparater
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Ny fagblokk
|
Studiet er 1-årig og gir 60 studiepoeng.
Internasjonalisering
Innenfor studieprogrammet er det mulig å ta 30 studiepoeng (ett semester) ved utdanningsinstitusjoner utenfor Norge. Det finnes samarbeidsavtaler og finansieringsordninger for dette, som studentene bør gjøre seg kjent med. Mer informasjon: http://www.hit.no/nor/HiT/AA-studere-ved-HiT/AA-studere-i-utlandet/Utveksling-fra-HiT/Hvor-kan-jeg-reise/HiTs-avtalepartnere
Arbeids- og læringsformer
Det blir benyttet varierte arbeids- og undervisningsformer i emnene som inngår i studieplanen, for eksempel forelesninger, emne/seminar, gruppeoppgaver, individuelle oppgaver og ekskursjoner. Tradisjonelle forelesningsformer kan bli supplerte med aktiv bruk av e-post, internett og databaserte modellverktøy.
Vurderingsformer
Kandidatenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal evalueres. Høgskolen benytter varierte evalueringsformer. Aktuelle evalueringsformer går fram av emneomtalene.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no>,Runar Gundersen <Runar.GundersenSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Marit Skogli - 18.09.2012