Innføring i turisme 6072

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne:

  • Ha grunnleggende kunnskap om nasjonal og internasjonal turisme og reiselivsvirksomhet, sentrale begreper i reiselivsterminologien, sentrale aktører og reiselivets ringvirkninger
  • Ha ferdigheter til å bruke de viktigste begrepene til systematisering, analyse og diskusjon av reiselivstema i praksis

Innhold

Følgende tema er aktuelle:

  • Historiske forhold
  • Reiselivssystem og –mønster
  • Marked og forbrukeradferd
  • Attraksjoner og andre kjernenæringer
  • Reiselivet som næring. Bygdeturisme
  • Organisering og forvaltning av reiselivet
  • Sommer- og vinterturisme
  • Hytteturisme
  • Opplevelsesaspekter og turisme
  • Reisemotiver
  • Arbeidsforhold og kompetanse
  • Kvalitet og service

Arbeids- og læringsformer

3-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.

Vurderingsformer

Vurdering av emnet består av følgende elementer:

a) Oppgaveinnlevering i form av 3 del-innleveringer, fullført i grupper (40 %).

b) Skriftlig prøve, 3 timer (60 %).

c) Muntlig presentasjon av et tema (bestått/ikke bestått).

Graderte karakterer (A-E). For å få godkjent vurdering emnet, må alle delprøver være bestått.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Ragnar Prestholdt <Ragnar.PrestholdtSPAMFILTER@hit.no>,Halldor Orn Engilbertsson  <halldor.o.engilbertssonSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Halldor Engilbertsson - 20.12.2012