PROFESJONSFAG - Bacheloroppgave 890BACH
Læringsutbytte
Kunnskap
Kandidaten
- har innsikt i sentrale metoder med relevans for skolen og praktisk estetiske fag
- har kunnskap grunnleggende vitenskaplige og estetiske metoder
Ferdigheter
Kandidaten
- kan formulere selvstendig problemstilling og arbeidsmål.
- kan bruke grunnleggende vitenskaplige og estetiske metoder i arbeidet med å løse bacheloroppgaven
- kan vise til og presentere eget praktisk estetisk arbeid som utgår fra en systematisk arbeidsprosess
Generell kompetanse
Kandidaten
- kan arbeide praktisk og teoretisk med bacheloroppgave gjennom hele prosessen fra ide til ferdig produkt.
- kan vise et faglig engasjement i viktige spørsmål om skole og opplæring, og på et forskningsmessig grunnlag kunne analysere og formidle et sammensatt fagstoff
- kan forholde seg til forskningsetiske problemstillinger
- har selvinnsikt og bevissthet om egen kompetanse, atferd og sitt personlige ansvar i utførelsen av yrket
Innhold
Kandidaten skal i dette emne fordype seg i ett praktisk estetisk område, gjør rede for en problemstilling, kunne analysere og drøfte sin problemstilling ved hjelp av teori. Bacheloroppgaven skal være profesjonsrettet og forankret både i profesjonsfaget, praksis og i fagområdet formgiving, kunst og håndverk. Gjennom et selvstendig, praktisk-estetisk og skriftlig arbeid skal kandidatene forme, beskrive, belyse, analysere og drøfte problemstillinger knyttet til konkrete fenomener i en faglærers hverdag. Kandidaten skal anvende kunnskaper fra teori og metode. Bacheloroppgaven skal gi en kompetanse som er nødvendig for å kunne analysere og videreutvikle faglærerens profesjon.
Arbeids- og læringsformer
Den faglige virksomheten kan ha ulike lærings- og formidlingsformer som:
- verkstedarbeid
- demonstrasjon
- litteraturstudier
- seminarer
- veiledning
- visuelle presentasjonsformer og formidling
Kandidaten skal legge opp eget pensum, knyttet til prosjektet, på minimum 200 sider. Denne litteraturen skal det henvises til i rapporten. Bacheloroppgaven skal bestå av praktisk estetisk arbeid, allsidig dokumentasjon, relevant teoristoff, en skriftlig rapport med vanlige krav til rapportskriving. Oppgaven skal presenteres/formidles slik at problemstillingen og arbeidsmåtene blir lett tilgjengelig, og ellers på en hensiktsmessig og vakker måte. Valg av tema/problemområde er studentens eget i samråd med faglærer. Retningslinjer for BA oppgaven blir presentert i emnet Vitenskapsteori - profesjonsfag. BA oppgavens rapport har en ramme på 6000 ord. Bacheloroppgaven vurderes ut fra praktisk estetisk arbeid, dokumentasjon, valg av relevant teoristoff og en skriftlig rapport. Presentasjon av BA oppgaven skal være i form av en utstilling. Det er et krav til kandidaten at det er gjennomført fire obligatoriske veiledninger med veileder før oppgaven leveres til eksamen
Obligatorisk frammøte
Deler av studiet har krav til obligatorisk frammøte. Dette angis i semesterplan. Ved krav om obligatorisk deltakelse i deler av studiet vil retningslinjer for obligatorisk frammøte i studier ved EFL gjelde. Dette skal sees i sammenheng med de rettigheter og plikter studenten har i følge eksamensreglementet ved HiT, og Lov om universiteter og høgskole § 40 og § 46.3.
Vurderingsformer
Bacheloroppgaven består av to deler som utgjør en helhet.
- Praktisk skapende del som teller 60%
- Rapport som teller 40%
På vitnemålet føres tittel på bacheloroppgave.
Det gis en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter. Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no> - 30.08.2013