Selvstendig prosjekt 1 10PROSJEKT 1

Læringsutbytte

Kunnskap

  • Gjennom selvstendige prosjektarbeid synliggjøre evnen til å skape og reflektere over egne problemstillinger , utifra gjennomgåtte emner og individuelle erfaringer.
  • Ha kunnskap om retningslinjer for gjenbruk av visuelle ytringer i forhold til åndsverksloven.
  • Kjenne til HIT’s retningslinjer for kildebruk, referanser og for skriftlige arbeider.
  • Kjenne til grunnleggende problemstillinger innen vitenskapsteori og forskningsmetode knyttet til skapende arbeid.

Kunnskap

  • Kan gjennom sine erfaringer igangsette en skapende prosess der faglig eksperimentering og fordypning legger et naturlig grunnlag for problemløsning.

Generell kompetanse

  • Evner å reflektere over samfunnsmessige perspektiv ved valg av innhold. Ressursbruk og miljø kan for eksempel være slike aspekter.

Innhold

Selvstendig prosjekt er avsluttende emne i VKD1 og Tegning og bilde. Emnet er et individuelt studium og skal være en faglig utvikling eller utforskning gjennom praktisk og skapende tilnærming til et valgt fagområde. Selvstendig prosjekt avsluttes med en utstilling og skriftlig rapport. Studentene velger å arbeide videre med fagstoff i emnene 1, 2 eller 3, og gå dypere inn i på bakgrunn av erfaringene fra arbeid med disse emnene. Teoretiske emner knyttes til det valgte området, og studentene skal i skriftlig og visuell form vise sitt refleksjonsnivå omkring egen produksjon og fagteori. Det er et krav til dette prosjekt at studenten har mottatt veiledning, og det er studentens ansvar å ta kontakt med faglærer for avtalene. Studenten skal legge opp et eget pensum, knyttet til prosjektet, på ca. 35 sider. Denne litteraturen skal det henvises til i rapporten.

Av emnet utgjør vitenskapsteorien 2,5 stp

Emnet omfatter grunnleggende vitenskapsteori, kvalitative og kvantitative metoder.

Arbeids- og læringsformer

Studieenheten preges av en vekselvirkning mellom teori og praktisk arbeid i materialer. Studentene utvikler handlingskompetanse og evne til å begrunne faglig praksis. Aktuelle undervisningsformer er forelesninger, demonstrasjoner, seminar, kollokvier, prosjektarbeid og visuelle presentasjoner. Bruk av utstillinger og andre kulturtilbud inngår i studiet.

Store deler av studiet har krav om obligatorisk fremmøte. Dette skal angis i årsplan/semesterplan/periodeplaner.

Den enkelte student har ansvar for egen læring. Dette innebærer at studenten selv må holde seg a jour i aktuell pensumlitteratur og søke faglig veiledning. Kunnskapstilegnelsen vil i stor grad forholde seg til løpende prosessveiledning og læring gjennom handling. Nærvær og deltagelse i et aktivt skapende verkstedmiljø er en grunnleggende og viktig forutsetning for å få fullt utbytte av studiet.

Vurderingsformer

Studentene leverer inn mappebesvarelse til avtalt tid som inneholder produkter, presentasjoner av produkter, prosessbeskrivelse og refleksjon over praksis.

Det gis bokstavkarakter fra A til F, med A som beste karakter og E som dårligste karakter for bestått

Det vises forøvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no>,Gunhild Lien <gunhild.lienSPAMFILTER@hit.no>,Nina Rajala Moe <nina.r.moeSPAMFILTER@hit.no> - 09.12.2012