VUDM1 Matematikk 1, nettbasert
Innledning
Matematikk er en viktig del av vår kultur, både som vitenskap og som redskap innenfor forskjellige områder i samfunnet, ikke minst i andre vitenskaper. Matematikk spiller også en sentral rolle innen mange former for skapende virksomhet. Derfor er matematikk et sentralt fag i grunnskolen og i allmennlærerutdanningen. Gjennom studier i matematikk i lærerutdanningen vil studentene møte faget i flere sammenhenger. I tillegg til rene kunnskaper i matematikk settes et spesielt fokus på fagets egenart og læring av matematikk.
Målområdene er beskrevet i større detalj i rammeplanen for lærerutdanningen av 2003.
Målgruppe og opptakskrav
Lærere som underviser, eller skal undervise, i matematikk i grunnskolen, men som mangler formell utdanning i faget.
Lærere som har Matematikk 1 – 5 vekttall (15 stp) – etter rammeplan fra 1994 kan utvide utdanningen med 15 nye studiepoeng ved å ta modul 2 etter ny ordning. Studiet er også aktuelt for lærere i videregående opplæring som ønsker å bygge opp formell kompetanse i faget, og for førskolelærere som ønsker videreutdanning for å kunne undervise i skolen.
Mål for studieprogrammet
Se fagplanene for de to modulene (nedenfor).
Læringsutbytte
Se fagplanene for de to modulene (nedenfor).
Studieprogrammets innhold, oppbygging og sammensetning
Obligatoriske emner
|
Det nettbaserte kurset Matematikk 1 utdyper emner som er relevante for grunnskolens matematikk, og setter disse inn i en didaktisk sammenheng. Det er delt i to moduler, med avsluttende eksamener i slutten av høst- og vårsemesteret. I tillegg til de to skriftlige eksamenene skal studentene levere et fagdidaktisk arbeid i hver av modulene. Det er også obligatorisk å besvare innleveringsoppgavene.
Internasjonalisering
Ikke aktuelt i dette kurset.
Arbeids- og læringsformer
Det meste av kommunikasjonen skjer gjennom 8 undervisningsbrev, 4 i hver modul, og gjennom kursets elektroniske klasserom i læringsportalen Fronter.
Det er knyttet en obliagtorisk fagdidaktisk oppgave til hver av de to modulene.
Vurderingsformer
I hver modul er det en 6 timers skriftlig prøve under eksamensvilkår. Følgende hjelpemidler er tillatt: Skrivesaker, passer og linjal, kalkulator, gjeldende læreplan (LK06).
Det gis bokstavkarakterer fra A til F, med A som beste og E som dårligste karakter for bestått. Hver modul gis én karakter på vitnemålet.
De fagdidaktiske arbeidene og innleveringsoppgavene i brevene er obligatoriske arbeidskrav, og vurderes til Godkjent/Ikke godkjent. Alle delemner som inngår i en endelig karakter i en modul må være bestått for at hovedemnet skal få bestått karakter.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Dan Roaldsøy <dan.roaldsoySPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Jorunn Halvorsen - 28.01.2014