Kulturdidaktikk 9203

Læringsutbytte

Kunnskaper
Deltakerane skal etter avsluttet kurs ha tilegnet seg kunnskap om og innsikt i kulturdidaktiske problemstillinger og utfordringer som blir omtalt i litteraturen og problematisert på kurset. De skal kunne beskrive og kontekstualisere det kulturdidaktiske feltet og dets kunnskapsstatus i dag, og kunne bidra til utvikling av nye perspektiv på sentrale kulturdidaktiske utfordringer i framtiden. De skal kunne gjøre rede for ulike teorier på en kritisk og selvstendig måte og kunne reflektere over muligheter og begrensninger som ligger i utviklingen av det kulturdidaktiske feltet.

Ferdigheter
Etter avsluttet kurs skal deltakerne kunne bruke kunnskap om kulturdidaktikk til å formulere og reflektere over relevante problemstillinger og utfordringer relatert til kultur, praksis og dannelse. De skal også kunne kommunisere sin innsikt på en tilfredsstillende måte. Ferdighetene skal være relevante både for den videre forskingen og for annen yrkesutøving der analyse og kritisk tenking er nødvendig.

Generell kompetanse
De kunnskapene og ferdighetene som deltakerne tilegner seg gjennom kurset, skal kunne relateres til et samfunnsetisk perspektiv på kultur, praksis og dannelse. Kurset skal bidra til at studentene tilegner seg generell kompetanse som bidrar til å styrke samarbeidsevne, toleranse, ansvarlighet, evne til refleksjon og kritisk tenkning i forsking og yrkesliv.

Innhold

Mål
Det overordnede målet for kurset er at PhD-studentene skal tilegne seg en grunnleggende forståelse for kulturdidaktiske problemstillinger i og utenfor de etablerte utdannings­institusjonene – fra barnehage til høgskole. Et samfunnsetisk perspektiv på dannelse står sentralt for å kunne problematisere kulturdidaktiske utfordringer i et framtidsperspektiv. I et slikt perspektiv vil bærekraft, praksis, verdighet, kvalitet, kompetanse, demokrati og medbestemmelse bli vektlagt. PhD-programmet i Kulturstudier er tverrfaglig, og deltakerne på kurset skal tilegne seg forståelse for hva det innebærer å arbeide på tvers av ulike faglige tradisjoner og teorier. De skal også lære om hvordan ulike perspektiver og kunnskaper kan brukes i tverrfaglig forsking og i praksis i og utenfor akademia.

Arbeids- og læringsformer

Arbeids- og læringsformer
Undervisnings- og arbeidsformene omfatter forelesinger og seminar der deltakerne har innlegg, kommenterer andres bidrag og tar del i de faglige diskusjonene. Veiledning fra fagpersoner som underviser i kurset inngår.

Det er obligatorisk deltakelse på samlingene.

Vurderingsformer

Eksamninasjonsformer, dokumentasjonsformer
Kursdeltakerne skal etter avsluttet kurs levere et vitenskapelig essay med utgangspunkt i kurslitteraturen, undervisningen og arbeidet som er gjennomført i kurset. Essayet skal ha et omfang på mellom 6.000 og 7.000 ord og ha et vitenskapelig apparat med referanser og litteraturliste.

Vurderingsformer
Det vitenskapelige essayet skal evalueres som Bestått (Approved) eller Ikke bestått (Not approved). Det vitenskapelige personale som har ansvar for å gjennomføre kurset skal gjennomføre denne evalueringen.

Kursbevis
Etter gjennomført og godkjent kurs får deltakerne et kursbevis (diploma). Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Kristin Midtbø <kristin.midtboSPAMFILTER@hit.no> - 22.08.2014