Reiselivsgeografi og GIS 6075

Læringsutbytte

Etter fullført emne skal studenten ha følgende læringsutbytte i form av kunnskaper, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskaper:
  • ha kunnskap om de viktigste turiststrømmene i verden og forklaringsmekanismene bak disse
  • ha kunnskap om viktige attraksjoner av global, regional og nasjonal verdi
  • ha kunnskap om hvordan GIS på ulike måter kan anvendes i turistøyemed
Ferdigheter:
  • kunne komponere feriepakker til ulike markedssegmenter på nasjonalt og internasjonalt nivå
  • kunne koble turisters reiselivsinteresser til ulike reisemåls konkurransefortrinn
  • kunne anvende elementer av GIS-verktøyet til planlegging av reiselivsvirksomhet
Generell kompetanse:
  • ha hevet den reiselivsgeografiske forståelsen for turistrømmene globalt og nasjonalt
  • ha styrket studentens generelle kompetanse om attraksjoner av global, regional og nasjonal verdi
  • ha styrket studentens forståelse av GIS som planleggingsverktøy i reiselivet

Innhold

Aktuelle tema vil kunne være:

  • Reiselivsressurser og etterspørsel
  • Klimatiske forholds betydning
  • Transporttilbudet
  • Globaliseringen av turismen
  • Regionale aspekter ved turismen i Europa
  • Afrika og Midt-Østen
  • Asia og Stillehavet
  • Amerika
  • Framtidsaspekter
  • Bruk av GIS i reiselivet

Arbeids- og læringsformer

Det vil bli undervist 3-4 timer pr. uke i vårsemesteret. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, prosjektarbeid, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og skriftlige rapporter/innleveringer. Deler av undervisningen vil ha obligatorisk frammøte.

Vurderingsformer

Gruppeoppgave med framføring innen GIS/GPS som teller 30 % av den endelige karakteren. Skriftlig individuell sluttprøve, 4 timer (70 %). Gruppeoppgava i GIS må kvalifisere til bestått for å kunne gå opp til sluttprøve. Graderte karakterer (A-F).

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Ragnar Prestholdt <Ragnar.PrestholdtSPAMFILTER@hit.no> - 29.10.2013