Forretningsutvikling II 6060
Læringsutbytte
Studentene skal tilegne seg kunnskap om forretningsutviklingsprosesser, viktigheten av godt planarbeid basert på innhenting og tolking av grunndata, kundebehov, konkuransesituasjoner og trender. De skal få ferdigheter i å innhente relevant informasjon om konkurrenter, kunder og markedet, og hvordan vi kan bearbeide slik informasjon for å kunne skape endring og vekst i vår næring. I tillegg skal de tilegne seg ferdigheter og generell kompetanse innen bedriftsetablering, organisering av, og arbeid med endrings- og innovasjonsprosesser i virksomheter.
Studentene skal etter fullført emne også ha:
- omfattande innsikt i og kunne tolke regelverk for etablering av foretak.
- gode kunnskaper om valg av organisasjonsformer og hvilke konsekvenser valget kan ha.
- fått god kjennskap til de viktigste utfordringer som knytter seg til utredning og planlegging av ny, og videreutvikling av eksisterende kommersielle utviklingsoppgaver.
Innhold
Emnet gir kunnskap om prosesser i utviklings- og endringsfasen i eksisterende og nystartede virksomheter. Emnet har stort fokus på utredningsarbeid og analyser knyttet til virksomhetsutvikling, der beslutninger og beslutningsgrunnlag i ny og eksisterende virksomhet er vesentlig for i hvilken grad man lykkes ved nyetablering eller utvikling av eksisterende foretak.
Sentralt i emnet er arbeid i grupper med reelle case og prosjektoppgaver med fokus på:
- Kartlegging og definering av probelmstilling
- Utredningsarbeid og analyser knyttet til virksomhetsutvikling
- Beslutninger og beslutningsgrunnlag i ny og eksisterende virksomhet
- Presentasjoner og fremstillingsevne
Arbeids- og læringsformer
4-6 timer pr uke i vårsemesteret, forelesing og veileding.
Gruppearbeid med konkrete utviklingsoppgaver (egendefinert eller tildelte).
Vurderingsformer
- Mappeeksamen (gruppeoppgave med delinnleveringer og presentasjoner, og muntlig prøve, der evalueringen også skjer på individuelt plan), gradert karakter
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Runar Gundersen <Runar.GundersenSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 06.01.2016