Innføring i turisme 6072

Læringsutbytte

Studenten skal etter gjennomført emne ha følgene læringsutbytte:

Kunnskap

  • Kunne beskrive i store trekk reiselivets utvikling og trender nasjonalt og internasjonalt.
  • Kunne definere sentrale begreper i reiselivsterminologi
  • Kunne identifisere de sentrale aktører og deres rolle i reiselivet
  • Kunne beskrive reiselivets ringvirkninger

Ferdigheter

  • Ha ferdigheter til å bruke de viktigste begrepene til systematisering, analyse og diskusjon av reiselivstema i praksis

Generell kompetanse

  • Kunne formidle sin kunnskap om sentrale begreper og problemstillinger på en faglig måte mundtlig og skriftlig

Innhold

Følgende tema er aktuelle:

  • Historiske forhold
  • Reiselivssystem og –mønster
  • Marked og forbrukeradferd
  • Attraksjoner og andre kjernenæringer
  • Reiselivet som næring. Bygdeturisme
  • Organisering og forvaltning av reiselivet
  • Sommer- og vinterturisme
  • Hytteturisme
  • Opplevelsesaspekter og turisme
  • Reisemotiver
  • Arbeidsforhold og kompetanse
  • Kvalitet og service

Arbeids- og læringsformer

3-4 timer forelesning pr uke i ett semester. Undervisningen vil variere mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.

Vurderingsformer

  • Hjemmeeksamen (3 del-innleveringer), vektes 40 %
  • Skriftlig eksamen, 3 timer, vektes 60 %
  • Muntlig prøve, gruppe, bestått/ikke bestått

Alle deler må være bestått, gradert karakter

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Ingeborg Nordbø <ingeborg.m.nordboSPAMFILTER@hit.no>,Gudrun Helgadottir <gudrun.helgadottirSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Nuno Alexandre N. Marques - 23.11.2015