Tverrkulturell kommunikasjon 6046
Læringsutbytte
Studenten skal etter fullført emne ha følgende totale læringsutbytte definert i kunskap, ferdigheter og generell kompetanse:
- ha bred kjennskap til sentrale tema, teorier, problemstillinger, verkttøy og metoder innen fagområdet
- ha kunnskap om og forståelse for hvordan man kommuniserer gjennom en god dialog med personer fra andre kulturer
- kjenne og til forskings- og utviklingsarbeid innen fagområdet
- kan oppdatere kunnskapen sin innen fagområdet
- kan formidle teorier og problemstillingar og løsninger både skriftlig og muntlig gjennom relevante nasjonale og internasjonale uttrykksformer.
- kan utveksle synspunkt og erfaringer i dialog med andre mennesker fra ulike kulturer og bidra til utvikling av god kommunikasjon og utvikling i praksis
- ha innsikt i yrkesetiske problemstillinger i forbindelse med internasjonalt samarbeid
Innhold
Emnet skal gi en innføring i sentrale tema i interkulturell kommunikasjon og forståelse for samfunnsverdier, religioner, politiske system, holdninger, sosiale strukturer, livsstil, særdrag i væremåte, kommunikasjonsstil og forretningsskikker.
Arbeids- og læringsformer
3-5 timer forelesning i høstsemesteret.
Emnet er forelesningsintensivt, mest som seminar, og krever at studenten er til stede og tar aktivt del i forlesningene. Det vil bli oppgitt en frist for påmelding til eksamensforedrag. Under eksamensforedraget vil det bli stilt faglige spørsmål. Det er obligatorisk frammøte til eksamensforedraget for alle studenter som er oppmeldt i emnet.
Vurderingsformer
- Muntlig eksamen (caseanalyse), vektes 50 %
- Skriftlig eksamen, 4 timer, vektes 50 %
Alle delprøver må være bestått. Gradert karakter.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Marit Skogli <marit.skogliSPAMFILTER@hit.no>,Frode Lieungh <frode.lieunghSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Bergit Grivi - 06.01.2016