Fordypning 2 studieår FORD 200
Læringsutbytte
Kunnskap
- har kunnskap til å skrive en rapport med innholdsfortegnelse, problemstilling, metodebeskrivelse, relevant utvalgt teori, datainnsamling, resultatframstilling, drøfting, konklusjon, vise til videre undersøkelser, litteraturliste
Ferdigheter
- kan lage en selvstendig problemstilling og arbeidsmål.
- kan vise til og presentere et praktisk estetisk arbeid
Generell kompetanse
- kan arbeide selvstendig med sin fordypningsoppgave og behersker hele prosessen fra ide til ferdig produkt.
Innhold
Studenten skal gjennomføre sin fordypningsoppgave - som er et selvstendig faglig prosjekt. Det er et praktisk arbeid, et fordypningsarbeid innenfor en teknikk, et materiale eller et tema - der studenten reiser noen interessante og aktuelle spørsmål han ønsker å finne svar på. Studenten får obligatorisk veiledning, og det stilles krav om orden og systematikk, om målrettet og aktuelt arbeid.
Arbeidet kan gjennomføres i de fleste materialer og teknikker - men må operere innenfor det valgte studieområde.
Arbeids- og læringsformer
Kandidaten får trening i å gjennomføre et selvstendig faglig arbeid med forskningstilsnitt. Muligheten til å fordype seg i en eller flere deler av faget, og utvikle sin evne til analyse og strukturert arbeid. Kandidaten skal legge opp eget pensum, knyttet til prosjektet, på om lag 200 sider. Denne litteraturen skal det henvises til i rapporten.
Fordypningsoppgaven skal bestå av praktisk estetisk arbeid, allsidig dokumentasjon, relevant teoristoff, en skriftlig rapport med vanlige krav til rapportskriving. Oppgaven skal presenteres slik at problemstillingen og arbeidsmåtene blir lett tilgjengelig, og ellers på en hensiktsmessig og vakker måte.
Valg av tema/problemområde er studentens eget i samråd med faglærer.
Vurderingsformer
Det er et krav til fordypningsoppgaven at kandidaten har mottatt veiledning. Det er studentens ansvar å ta kontakt med faglærer og avtale denne.
På vitnemålet føres tittel på fordypningsoppgaven. Det gis en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter. Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no> - 28.12.2015