Mikrobiologi 4255
Læringsmål
Emnet skal gi grunnlag for miljøhygienisk arbeid, med spesiell vekt på næringsmiddelhygiene.
Innhold
Sentrale tema er:
- helseproblem knytta til ulike mikroorganismar som forureining
- ulike forebyggjande smitteverntiltak
- hygieniske forhold om drikkevatn
- mikrobiologiske laboratorieøvingar av matvarer og vatn
Organisering
50 timar forelesingar/seminar
Obligatorisk: 4 dagar laboratorieøvingar
Vurderingsformer
Det blir gitt karakterar på to delprøver med mappeevaluering: ei delprøve med fleirvalsoppgåver som tel 30% og ei sluttprøve (4 timar) som tel 70% av endelig eksamenskarakter. Alle delprøver må vere bestått.
Rapport frå laboratorieøvingane må vere godkjent for å kunne gå opp til sluttprøva.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Olav Rosef <Olav.RosefSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Anette Norheim Fredly - 31.01.2008