Methods and Analysis of Wildlife and Fish Stocks 4311
Læringsmål
Emnet skal gi felt- og laboratorieerfaring i planlegging, gjennomføring, utarbeiding, samanskriving og framlegging av naturvitskaplege feltundersøkelser av vilt og fiskebestandar basert på ulike vitskaplige metoder.
Innhold
Studentane skal delta i feltarbeidet på to feltbiologiske forskingsprosjekt. Undersøkelsene vil omfatte nokså typiske problemstillinger knyttet til fangstmetodar, videoovervaking, analyse og forvaltning av vilt- og fiskebestander. Typiske problemstillingar vil være estimat av bestandsstørrelse, konkurranse mellom artar om for eksempel mat, påvirkning av beite på skogsstruktur og artssamansetning, diett- og habitatvalg, kjemisk kommunikasjon m.m. Til slutt skriv studentene en rapport -alene eller sammen med en annen student- frå et av de to prosjekta der de også trekker inn relevant vitskapeleg litteratur i diskusjonen av resultatene. Denne rapporten skal legges fram i plenum munntlig til lærerene og de andre studentene, og til lærerene skriftleg. Dette skal skje både midt i semesteret og til slutt i kurset.
Organisering
Obligatorisk: 12 timer forelesninger (4 av disse timene vil bli forelest av anerkjente forskere i Norge), 2 dager med seminar (presentasjon og diskusjon), 2 feltdager (bever og fisk), og rettleiing (10 timer) i innsamling, utarbeiding, samanskriving og framleggjing av innsamla feltdata. Eige feltarbeid: ca 80 timar.
Vurderingsformer
Rapporten må være godkjent midtveis av læreren før ein sluttrapport skal kunne innleveras.
Det blir sett karakter på grunnlag av ei vurdering av den siste innleverte feltbiologiske forskingsoppgåva samt den muntlege presentasjonen.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Frank Rosell <Frank.RosellSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Anette Norheim Fredly - 29.02.2008