DBVK - Det tredimensjonale bilde 959BILDE
Læringsmål
De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra ett emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.
Det tredimensjonale bilde er et emne der arbeid med den virtuelle tredimensjonale formen representert i det todimensjonale plan problematiseres. Kjennskap og forståelse for en gjenstands visuelle oppbygging, tilstedeværelse og representasjon i det tredimensjonale rom utforskes ved arbeid med virtuelle objekter i virtuelle rom.
Studenten skal kunne forstå og nyttiggjøre seg kunnskap, både teoretisk så vel som praktisk erfart, om:
· tredimensjonale representasjoner av ulike typer digitalbaserte objekter i et virtuelt digitalt rom
· sammenhengen mellom komplekse tredimensjonale former og bruk av elementærformer i oppbygningen av slike
· form, oppløsning, overflate og lyssetting av digitale tredimensjonale objekter i rom
· relasjoner mellom digital tredimensjonal formgiving, formstudier og formgiving
· samfunnets bruk av 3D visualisering innenfor kunst, design og media
Innhold
Aktuelt fagstoff innenfor emnet er til vanlig sentrert rundt iaktagelse og forståelse av taktil 3-dimensjonal form slik den representerer seg i virkeligheten, sett i sammenheng med digitalbaserte uttrykk, form- og gjenstandsforståelse, aktuell teknisk problematikk, kunstens og mediers bruk av tredimensjonale digitale uttrykksformer.
Organisering
Undervisningen går parallelt med oppgaveløsning og omfatter til vanlig innføring i praktisk arbeid med digitalbaserte 3D-verktøy og veiledning så vel som teori knyttet til fagområdet. Samspillet mellom estetisk formidlende og skapende virksomhet, teori og refleksjon er en viktig og naturlig arbeidsmåte.
Vanlige arbeidsformer er bla innføringer, verkstedsarbeid, seminarer og veiledninger.Det spesifikke ved fagområdet, vekselvirkningen mellom faglig utøvende og skapende virksomhet på den ene siden og kulturell basis, fagteori og fagdidaktikk på den andre, ivaretas ut fra en helhetstenkning.
Prosjektarbeid, utstillingsbesøk, ekskursjoner er en del av studiet der dette er aktuelt.
Aktuelle interne/eksterne prosjekter kan i spesielle tilfeller erstatte oppgaveperioder, dersom disse blir faglig vurdert som en tilfredsstillende erstatning for en (eller flere) oppgaveperiode(r).
Vurderingsformer
Vurderingen bygger på dokumenterte resultater og/eller dokumentert arbeidsinnsats. Aktuelle oppgaver og krav blir til vanlig presentert både skriftlig og muntlig i emneperioden.
Individuelt praktisk, estetisk, skapende arbeid vil være sentralt sammen med dokumentert teoretisk kunnskap som viser sammenheng og helhet.
Alle oppgaver og/eller arbeidskrav må utføres, leveres inn og vurderes som bestått til avtalt tid slik det angis i semesterplan/årsplan/periodeplan, for at emnet skal kunne godkjennes.
Det blir gitt karakter Bestått/ikke bestått på emnet.
Galleri med studentarbeider fra studieprogrammet Digital bildeskaping og visuell kommunikasjonDet tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no>,Per Ola Juusola <Per.O.JuusolaSPAMFILTER@hit.no> - 11.02.2010