Tre med metall: Kunstuttrykk i tre og metall 924KUNST
Læringsmål
De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.
Studenten skal kunne:
- se mulighetene som ligger i materialer til å formidle innhold og samspille med andre uttrykksformer
- forstå overflatekvalitetens betydning for kommunikasjon
- vise evnen til å bygge videre på tidligere erfaring/kunnskaper og utvide sitt repertoar gjennom eget arbeid
- anvende materialene i et bredere spekter av uttrykk
- se verdien av gjenbruk i både et estetisk og miljøperspektiv
- sette materialene i meningsfylte sammenhenger med tid og rom.
- vise evnen til å kunne materialisere elementer og bygge opp et uttrykk i en valgt situasjon
- resonere over aktuelle samfunnsmessige problemstilinger og legge de til grunn for egne uttrykk
Innhold
I dette emnet legges det vekt på arbeid med kunstuttrykk knyttet til tredimensjonale kunstformer som skulptur, relieff, installasjon og skulpturale former for kunsthåndverk. Gjennom formale, teoretiske og praktiske prosesser skal studentene tilegne seg en dypere kompetanse knyttet til kunstuttrykk i tre med metall, hvor analyse og forståelse av tredimensjonal form er sentralt. Erfaring med materialenes uttrykksbærende og kommunikative kvaliteter hører også til arbeidet med dette emnet. Oppgavenes utforming tar sikte på å gi studentene en større faglig detaljkunnskap og et bredere perspektiv på sin skapende virksomhet.
Organisering
Undervisningen vil i hovedsak foregå i klasserom og tre- og metallverksted, og bestå av forelesninger, demonstrasjoner, seminar, kollokvier og individuelt arbeid med øvelser og oppgaver. I tillegg til fellesundervisning gies veiledning, individuelt og i grupper. Undervisningen foregår parallelt med oppgaveløsning og omfatter innføring i praktiske og formale fagområder, og forelesninger i fagteori. Vekselspillet mellom skapende virksomhet, teori og refleksjon er en viktig del av fagets egenart. Det forventes stor grad av egeninnsats fra studentene i arbeidet med emnet.
Vurderingsformer
Vurderingen gjennomføres på grunnlag av en eller flere fremlagte mappebesvarelser. Besvarelsen(e) skal bestå av praktisk estetisk arbeid, relevant dokumentasjon og teoristoff, og skriftlig rapport med de vanlige krav til rapportskriving, helhetlig presentert.
Alle oppgaver og / eller arbeidskrav må utføres, leveres inn og vurderes som bestått til avtalt tid slik det angis i semesterplan/årsplan/periodeplan, for at emnet skal kunne godkjennes.
Det gies en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter.
Det vises forøvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no>,Gunnar Lyngvær Tranvåg <Gunnar.TranvaagSPAMFILTER@hit.no> - 08.01.2010