Logistikk 6054

Læringsmål

Emnet skal gi studentene kunnskaper i å møte de utfordringene virksomhetene møter fra kundene når det gjelder krav til å få levert rett produkt til rett tid, på rett sted og til rett pris. Å utvikle gode logistikkløsninger ser ut til å bli viktigere og viktigere i en tid med stor internasjonal konkurranse. Fokus både på kostnader og gode løsninger for kundene gjør at alle virksomheter må ha gode kunnskaper innen området logistikk. Gjennom systemtankegang/-teori og ved å ta utgangspunkt i en verdikjede tar en vare på helskapssynet som er viktig for å finne optimale logistikkløsninger.

Innhold

Emnet skal gi studentene et innblikk i hvordan logistikksystem er bygd opp. Sentrale begrep er logistisk kvalitet, leveringsservice og analyse av kostnader. Distribusjonsdelen av logistikksystemet vil bli omtalt særskilt, men også det interne perspektivet vil være viktig i dette kurset. Logistikk som et redskap i konkurransen med andre virksomheter vil bli behandlet på slutten av emnet.

Det er viktig å få fram at selv om det er mange teknikker en kan og må bruke for å finne gode løsninger, er det logistikk som et lederansvar som er hovedtanken bak forelesningene og i arbeidet med emnet.

Organisering

3-4 timer forelesning pr uke i vårsemesteret.

Vurderingsformer

Mappevaluering. Mappa er satt sammen av en obligatorisk innlevering (gruppe) og en skriftleg individuell sluttprøve, 2 timer. Gruppeoppgava teller 40 % av totalkarakteren for emnet. Gruppa skal normalt ha 2 -3 studenter, men det er anledning til individuell levering etter særskilt vurdering. Sluttprøva teller 60 % av totalkarakteren for emnet. Alle delprøver må være bestått.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no>,Per O.M. Isaksen <Per.IsaksenSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 09.09.2010