Moteledelse 6084

Læringsmål

Målet med studiet er å gi studenten grunnleggende kunnskaper innen moteindustrien med fokus på ledelse og organisasjon. Ved å fokusere på sentrale strukturelle konsepter gis studentene mulighet til å danne et godt fundament for videre studier innen moteledelse, markedsføring og produktutvikling.

Innhold

Emnet gir en innføring i generelle prinsipper fra motebransjen, og setter disse i et historisk perspektiv fra perioden 1950 til i dag. Studentene får en innføring i de ulike leddene i produktutvikling og salgskjedene sett i et markedsorientert lys. Videre vektlegges diskusjon av globalisering og miljøspørsmål som har preget bransjen i den senere tid. Pensum består av to grunnleggende lærebøker samt en artikkelsamling. Ved siden av den obligatoriske litteraturen anbefales studentene å sette seg inn i fagets støttelitteratur. Denne litteraturen består av sakprosa og en skjønnlitterær tekst som bidrar til å gi studentene en mer helhetlig innsikt i fagområdet. Undervisningen vil også bruke eksempler hentet fra støttelitteraturen, samt case fra virkeligheten. Studenten vil gjennom møte med litteraturen utvikle et begrepsapparat og direkte anvendbare kunnskaper til bruk innen fagområdet.

Organisering

Forelesninger og seminarer, samt caseoppgaver og ekskursjoner. Forelesningene og seminarene vil gi bakgrunn og oversikt over generelle prinsipper fra fagområdet, mens caseoppgavene og ekskursjonene vil legge vekt på å aktivisere studentene og gi eksempler fra virkeligheten. Som en del av underveisvurderingen skal studentene levere både en skriftlig oppgave og holde en muntlig presentasjon. Disse kan begge gjennomføres i grupper på maks 3 personer.

Vurderingsformer

En skriftlig gruppeoppgave med avsluttende fremføring teller til sammen 40%. Avsluttende individuell skriftlig eksamen teller 60%. Både underveisvurderingen og sluttprøve må være bestått for å få bestått karakter i emnet.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Bergit Grivi <Bergit.GriviSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Ian Hector Harkness - 12.09.2010