Studentbedrift 441STUDBEDRIFT

Læringsmål

Studenten skal:

  • Få kjennskap til og forståelse for å drive nyskapingsarbeid rettet mot eget idé- og interessefelt med vekt på å utvikle gode produkter / tjenester i et bærekraftig perspektiv.
  • Tilegne seg kunnskap om og kunne bruke metoder for kreativitet og idéutvikling
  • Tilegne seg kunnskap om og utvikle ferdigheter i etablering, drift og avvikling av studentbedrift
  • Tilegne seg kunnskap om og utvikle ferdigheter innen forretningsutvikling og forretningsplanarbeide
  • Tilegne seg kunnskap om og forholde seg til formaliteter knyttet til forretningsdrift, møte- og styrearbeid samt formaliteter knyttet til fortrolighetsavtaler, søknader etc.
  • Tilegne seg kunnskap om og kunne forholde seg til merkevarebygging, patent og designbeskyttelse
  • Tilegne seg kunnskap om og kunne bruke visuell profilering og visuell og muntlig presentasjonsteknikk
  • Tilegne seg kunnskap om og kunne bruke grunnleggende regnskapsføring og økonomiforståelse, markedsforståelse og forretningsutvikling i eget studentbedrift arbeid, så som drifts- og resultatregnskap, swot analyser, Gantt diagram og krav til presentasjon og markedsføring.
  • Kunne etablere kontakter med mentorer og samarbeidsparter utenfor skolen, og kunne samarbeid med disse til beste for arbeidet med studentbedrift.
  • Tilegne seg kunnskap om og forholde seg til etiske og miljømessige problemstillinger

Innhold

Emnet studentbedrift gir kjennskap til og forståelse for hvordan det er å drive nyskapingsarbeid rettet mot eget idé- og interessefelt. I løpet av studieåret skal studentene fortrinnsvis i grupper opprette, utvikle, drive og avvikle sin egen studentbedrift. Studentbedriften kan sikte mot etablering av egen kunstnerisk virksomhet eller virksomhet rettet mot utvikling av produkter og tjenester innenfor ulike former for design. Faginnholdet omfatter forretningsutvikling, prosjektstyring, produktutvikling og immateriell rett, markedskommunikasjon og entreprenør og samfunn. Studentbedriftkonseptet til Ungt Entreprenørskap vil være en sentral innfallsvinkel til dette arbeidet.

Organisering

De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.

Undervisningen vil i hovedsak foregå i klasserom og i felles faglige seminarer med studenter fra høgskolens avdelinger i Bø og Porsgrunn. Arbeids- og undervisningsformene i studiet er varierte og studentene får i løpet av studiearbeidet erfaring med ulike faglige lærings- og formidlingsformer som forelesninger, demonstrasjoner, emne / seminarer, ekskursjoner, verkstedsarbeid, arbeid i grupper, problemløsning og veiledning og vurdering.

Emnet studentbedrift går over hele studieåret, slik at tidsperspektivet gir rom for utvikling, oppretting, gjennomføring og avvikling av bedriften. Arbeid med studentbedrift baserer seg på samhandling i grupper. Arbeid med andre emner kan knyttes til studentbedriften, men emnene vurderes på selvstendig grunnlag.

Sentrale deler av studiet som all undervisning og veiledning er obligatorisk og nærværsregistrering gjennomføres. Nærvær, deltakelse i og ansvar for et aktivt skapende og lærende arbeidsmiljø er en viktig faktor for studieutbyttet i emnet. Det er krav om minst 80 % deltakelse på all undervisning og veiledning.

Vurderingsformer

Alle oppgaver og / eller arbeidskrav må utføres, leveres inn og vurderes til bestått til avtalt tid slik det angis i semesterplan / årsplan / periodeplan, for at emnet skal kunne godkjennes og studenten kan få avlegge avsluttende vurdering. Det er også et krav at studenten ikke har mer enn 20 prosent fravær fra undervisning og veiledningssituasjoner der det er krav om tilstedeværelse og aktiv deltakelse.

Avsluttende vurdering gjennomføres på grunnlag av 2 mappeinnleveringer i studiet; 1 mappe på slutten av første semester, og 1 mappe på slutten av andre semester.

Det gies en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter.

Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no> - 12.02.2010