Selvstendig prosjekt 2.år - 10 stp 441PROSJEKT 2
Læringsmål
Generell kompetanse
- Kunne planlegge og gjennomføre et selvstendig prosjekt fra ideé til utstilling
- Kunne sette forskningsblikk på egen skapende virksomhet
- Kunne reflektere over prosesser, materialer, teknologi og teknikk anvendt i prosjektet
Kunnskap
- Vite om forskningsetiske retningslinjer
- Vite om materialer, teknologi og teknikk anvendt i prosjektet
- Vite om fremstillingsmåter av data fra enkle undersøkelser.
- Kjenne lov om opphavsrett
Ferdigheter
- Kan avgrense problemfelt, utforme problemstilling eller hypotese
- kan velge hensiktsmessige materialer, teknologi og verktøy til prosjektet
- Kan bruke litteratur, databaser, informanter og andre kilder
- Kan knytte vitenskaps teori til prosjektet
- Kan visualisere og dokumentere prosessen gjennom illustrasjoner og diagrammer
- Kan på en hensiktsmessig måte presentere og vurdere prosess, fremgangsmåter og resultater
- Kan kritisk vurdere kvalitet av egen produksjon
Innhold
Selvstendig prosjekt er et individuelt studium og skal være en faglig utvikling eller utforskning gjennom praktisk og skapende tilnærming til det valgte fagområdet. Selvstendig prosjekt avsluttes med en utstilling og skriftlig rapport. Prosjektet kan knyttes til studentbedrift. Studentene velger enten et kunstfaglig eller designfaglig emne å gå dypere inn i på bakgrunn av erfaringene fra VKD1 og delemnene produktdesign, KunstLab og grafisk design. Kunstfaglige prosjekter kan inneholde en eller flere uttrykksformer innenfor tegning, bilde, digitale medier, skulptur og installasjon. Designfaglige prosjekter kan konsentreres om grafisk design eller produktdesign. Teoretiske emner knyttes til det valgte området, og studentene skal i skriftlig og visuell form vise sitt refleksjonsnivå omkring egen produksjon og fagteori. Delemnet omfatter grunnleggende vitenskapsteori, kvalitative og kvantitative metoder hvor studenten skal kunne gjøre rede for grunnleggende problemstillinger innen vitenskapsteori og forskningsmetode
Organisering
De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.
Arbeids- og undervisningsformene i studiet er varierte og studentene får i løpet av studiearbeidet erfaring med ulike faglige lærings- og formidlingsformer som forelesninger, demonstrasjoner, emne / seminarer, ekskursjoner, verkstedsarbeid, arbeid i grupper, problemløsning og veiledning og vurdering.
Det er et krav til det avsluttende prosjektet at studenten har mottatt veiledning, og det er studentens ansvar å ta kontakt med faglærer for avtalene. Studenten skal legge opp et eget pensum, knyttet til prosjektet, på ca. 100 sider. Denne litteraturen skal det henvises til i rapporten.
Sentrale deler av studiet som all undervisning og veiledning er obligatorisk og nærværsregistrering gjennomføres. Nærvær, deltakelse i og ansvar for et aktivt skapende og lærende arbeidsmiljø er en viktig faktor for studieutbyttet i emnet. Det er krav om minst 80 % deltakelse på all undervisning og veiledning.
Ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.
Undervisningen vil i hovedsak foregå i klasserom og i felles faglige seminarer med studenter fra høgskolens avdelinger i Bø og Porsgrunn. Arbeids- og undervisningsformene i studiet er varierte og studentene får i løpet av studiearbeidet erfaring med ulike faglige lærings- og formidlingsformer som forelesninger, demonstrasjoner, emne / seminarer, ekskursjoner, verkstedsarbeid, arbeid i grupper, problemløsning og veiledning og vurdering.
Sentrale deler av studiet som all undervisning og veiledning er obligatorisk og nærværsregistrering gjennomføres. Nærvær, deltakelse i og ansvar for et aktivt skapende og lærende arbeidsmiljø er en viktig faktor for studieutbyttet i emnet. Det er krav om minst 80 % deltakelse på all undervisning og veiledning.
Vurderingsformer
Det gies en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter.
Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no> - 12.02.2010