Grafisk design 2 - 10 stp 441GRAFDES 2

Læringsmål

Studentene skal:

  • kunne arbeide med idéutvikling, idébearbeiding og problemløsning ut fra ulike tema, arbeidsmåter og innfallsvinkler
  • kunne bruke og kjenne til hensiktsmessige verktøy og framstillingsmåter i arbeid med grafisk design
  • Tilegne seg kunnskap om persepsjonslære i visuell kommunikasjon
  • Tilegne og utvikle sin kunnskap og forståelse om designprosessen fra oppdrag til ferdig produkt
  • Utvikle kunnskap og forståelse for hvordan designprinsipper brukes i målrettet kommunikasjon og som verktøy til utvikling av visuell identitet
  • Tilegne seg og utvikle kunnskaper både teoretisk så vel som praktisk erfart om typografiske virkemidler og prinsipper

Innhold

Emnet inneholder innføring og arbeid med visuell kommunikasjon rettet mot formidling av gitte budskap gjennom målrettet grafisk formgiving. I arbeid med virkemidler, materialer og hensiktsmessig verktøy, søker studenten grunnleggende erfaring og forståelse for betydningen av, og hensikten med grafisk design. Grafisk design i denne sammenhengen kan dreie seg om alt fra utforming av trykksaker til interaksjonsdesign, profiler/logo, branding, pakninger og emballasje. Problemområdene i studiet ses i relasjon til ulike behov i dagens samfunn.

Organisering

De ulike emnene i studieprogrammet har egne målområder og spesifikt innhold og fagstoff knyttet opp til disse. Målområder fra et emne kan belyse målområde under et annet. Sentrale problemstillinger kan behandles flere ganger med ulike innfallsvinkler, og oppdelingen er ikke til hinder for å arbeide med problemstillinger som går på tvers av flere områder.

Undervisningen vil i hovedsak foregå i klasserom og i felles faglige seminarer med studenter fra høgskolens avdelinger i Bø og Porsgrunn. Arbeids- og undervisningsformene i studiet er varierte og studentene får i løpet av studiearbeidet erfaring med ulike faglige lærings- og formidlingsformer som forelesninger, demonstrasjoner, emne / seminarer, ekskursjoner, verkstedsarbeid, arbeid i grupper, problemløsning og veiledning og vurdering.

Sentrale deler av studiet som all undervisning og veiledning er obligatorisk og nærværsregistrering gjennomføres. Nærvær, deltakelse i og ansvar for et aktivt skapende og lærende arbeidsmiljø er en viktig faktor for studieutbyttet i emnet. Det er krav om minst 80 % deltakelse på all undervisning og veiledning.

Vurderingsformer

Det gies en karakter på en skala fra A til F, der A er høyeste og E er laveste ståkarakter.

Det vises for øvrig til forskrift om eksamen ved Høgskolen i Telemark.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Jostein Sandven <Jostein.SandvenSPAMFILTER@hit.no> - 12.02.2010