Barn og unges psykiske helse 981-E2B
Læringsutbytte
Læringsutbytte knyttet til kunnskap, ferdigheter og kompetanse i dette emnet er at studentene:
- Har kunnskap om ulike perspektiver på psykisk helse
- Har kunnskap om ulike psykiske problemer blant barn og unge
- Kan gjøre rede for og drøfte ulike forebyggende og helsefremmende tilnærminger i forhold til barn og unge med psykiske lidelser
- Kan drøfte sammenhengen mellom samfunnstrekk og psykiske helse
Innhold
Dette emnet vil være rettet spesielt mot sammenhengen mellom samfunn og barns og unges psykiske helse. Her skal studentene tilegne seg kunnskaper om ulike perspektiver på psykisk helse. De skal utvikle kunnskap om risikofaktorer og beskyttelsesfaktorer knyttet til psykisk lidelse. Temaer som angst, nedstemthet, søvnproblemer, anoreksi, bulemi, selvskading, omskjæring, seksualitet og overvekt skal berøres. Migrasjon og psykisk helse vil også bli tematisert. Studentene skal videre utvikle forståelse for og ha kunnskaper om ulike forebyggende og/eller helsefremmende tilnærmingsmåter i arbeid med barn og unges psykiske helse.
Emnet inneholder følgende temaer:
- Barn og unges psykiske helse
- Barn og unges kroppsbilde
- Forebyggende/helsefremmende tilnærminger til barn og unges psykiske helse
Arbeids- og læringsformer
Studentene kan velge enten 981-E2A eller 981-E2B.
Ved få søkere til ett av alternativene, kan det bli aktuelt å tilby bare ett av dem.
Arbeids- og læringsformer:
Det er i dette emnet lagt opp til ulike læringsarenaer og læringsformer for å øke studentenes læringsutbytte og for å skape et aktivt fagmiljø. Emnet består av både forelesninger, diskusjoner, seminarer, kollokviearbeid, tilbakemelding på oppgaver, studentpresentasjoner og individuelt arbeid. Det er lagt opp til en arbeidsmengde i dette emnet som samsvarer med at dette er et fulltidsstudium.
Alle seminarene i emnet er obligatoriske. Det er også arbeidsoppgavene som er skissert i emneplanen. Studentene må oppfylle kravet om deltakelse på minst 75 % av de obligatoriske seminarene og alle arbeidsoppgavene må godkjennes for at studentene skal kunne gå opp til eksamen i emnet. Seminarene og arbeidsoppgavene er obligatoriske for at studentene skal utvikle den kompetansen som er nødvendig som fundament for videre masteremner og for skriving av egen masteravhandling.
Vurderingsformer
Emnekode: 981-E2B: Barn og unges psykiske helse
Vurderingsform i dette emnet er 5 timers individuell prøve under tilsyn. Det er ikke tillatt med hjelpemidler på prøven.
Oppgaven vurderes med gradert karakter (A-F).
Vurderingen gir egen emnekarakter på vitnemålet.
Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.
Publisert av / forfatter Hilde Larsen Damsgaard <hilde.damsgaardSPAMFILTER@hit.no> - 02.02.2012