Reiselivsledelse 6082

Læringsutbytte

Emnet skal gi studentene grunnleggende kunnskaper om serviceledelse og tjesteproduksjon, kunnskaper om viktige sider ved nasjonal og internasjonal turisme, samt gjøre studentene kjent med de viktigste begrepene i reiselivsterminologien.

Emnet skal gi ferdigheter som gjør studentene i stand til systematisk analyse av tjenesteproduksjon innen reiseliv og turisme på grunnleggende nivå.

Innhold

Stikkord for innholdet i emnet er følgende:

  • Reiselivssystemet
  • Aktører i reiselivet
  • Reiselivsmarked og reiselivsmarkedsføring
  • Reiselivsproduktet
  • Områdeforutsetninger
  • Opplevelser
  • Kjernenæringer
  • Ansvarlighet
  • Reiselivet som tjenesteproduksjon
  • Ledelse i servicesektoren
  • Servicekvalitet

Arbeids- og læringsformer

Undervisninga varierer mellom tradisjonelle forelesninger, seminarpreget undervisning, øvingsoppgaver, studentpresentasjoner og obligatoriske skriftlige rapporteringer/innleveringer.

Vurderingsformer

Mappeevaluering med følgende elementer: Gruppeoppgave (30%) og avsluttende skriftlig individuell eksamen, 4 timer (70%). Begge delprøver må være bestått for å få endelig eksamenskarakter. Graderte karakterer.

Det tas forbehold om mindre justeringer i planen.

Publisert av / forfatter Ragnar Prestholdt <Ragnar.PrestholdtSPAMFILTER@hit.no>, sist oppdatert av Kristin Midtbø - 19.06.2012